Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
 

Ev tandırı

Ev tandırı
 

Emin olabilirsiniz ki, dışarıda yediğiniz tandırın şimdi tarifini vereceğim tandır yanında solda sıfır kalacağına. En azından temizliğine güvenerek ve zevkle yiyeceğiniz bir yemek olacak.

Malzemeler:
1 adet kuzu but
Karabiber
Tuz
Defne yaprağı

Yapılışı:
Önce kuzu budunu güzelce yıkayıp, kuruladıktan sonra, bir bıçak yardımı ile etin çok olduğu kısımları delin. Ama sadece bıçak girip çıkacak kadar (eti parçalamayın). Daha sonra tuz ve karabiber ekleyip, etin her tarafına yedirin. Bıçakla delmiş olduğunuz kısımlara da tuz ve karabiberin girmesini sağlayın. Budu bütün olarak büyük bir çelik tencereye yerleştirin, üzerine 7-8 tane defne yaprağı koyun, yağ koymayın (etin kendi yağı yetecektir), tencerenin kapağını kapatıp ocağın en küçük yerine, en kısık ateşte pişecek şekilde tencereyi yerleştirin. Burada ki püf nokta, yemeğin 3-4 saat içinde ve hiç kapağı açılmadan pişecek olmasıdır. Üç saat içinde et önce kendi suyunu ve yağını salacak, sonra suyu baharatla tamamen karışıp, yavaş yavaş çekmeye başlayacak. Et suyunu çektikten sonrada etin yağı, kızarmasını sağlayacak. Ama tencereden yağların şıkırdama sesi gelmeden kapak kesinlikle açılmayacak. Kızarmaya başladığını duyunca, eti ters düz edin ve diğer tarafını da kızartın. Yapması çok kolay fakat uzun sürede pişen bir yemek, ama lezzeti çok hoşunuza gidecek.

Ev tandırının yanına iç pilav öneriyorum, tatlı olarak da etimekle yapılan ve tadı aynı ekmek kadayıfına bezeyen hafif bir tatlı yapabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz, afiyet olsun...
http://zencefillim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 41
: 1226
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

Çoğu zaman düşündüklerimi, gördüklerimi, hissettiklerimi dile getirmekte zorlanıyorum. Çünkü o an..