Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde Uygulayabileceğiniz temel vücut geliştirme hareketleri

Evde Uygulayabileceğiniz temel vücut geliştirme hareketleri
 

Evde Vücut Geliştirme Hareketleri


 Vücut geliştirme çalışmak ve kasları geliştirmek hemen her erkeğin en büyük hayalidir. Ancak çoğu erkek günlük hayatından ve işlerinin yoğunluğundan dolayı vücut geliştirmeye çok fazla zaman ayıramaz. Ancak evde vücut geliştirme çalışacağınız zaman böyle bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Sizde sadece 1 saatinizi ayırarak ve herhangi bir spor malzemesine ihtiyaç duymayarak spor yapabilir ve vücudunuzu geliştirebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz temel vücut geliştirme hareketleri sırası ile şöyledir;:

Şınav çekmek: Şınav çekeceğiniz zaman en çok yapılan hata vücudun pozisyonudur. Şınav çekerken kesinlikle vücudunuzun doğru bir pozisyonda olması gerekiyor. Kollarınız kesinlikle omuz hizasında ve açık olmalıdır. Ayrıca kafanızda belinizin doğrultusunda ve yere bakacak şekilde olmalıdır. Hareketi yaparken göğsünüz yere gelecek şekilde eğilmeli ve daha sonrasında vücudunuzun yapısını bozmadan sadece kollarınızdan güç kalarak tekrar eski konumunuza dönmelisiniz. Bu hareketi 3 set 8 tekrar ile kol, göğüs, omuz ve sırt kaslarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Dips & Rowing: karşılıklı duran iki sandalyeye oturmadan birine ellerinizi diğerine ise ayaklarınızı koymalısınız. İki sandalye arasında kalan boşlukta ise ellerinizi kullanarak bir aşağı bir yukarı çıkarak hareketi tamamlamalısınız.

Mekik çekmek: Özellikle karın kaslarınızı çalıştırmak istediğiniz zaman mekik hareketi sizin için doğru bir seçim olacaktır. Hatta mekik hareketi vücut geliştirme hareketleri arasında en popüler olanıdır. Hareketi yaparken sırt üstü yatmalı ve ayaklarınızı birleştirmelisiniz. Ellerinizi ise isterseniz ensenize isterseniz de göğsünüze koyabilirsiniz. Hareketi yaparken de doğrulmanız ve tekrar yatmanız gerekiyor. Bu hareket ile karın kaslarınızın hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Sopa ile Twist: bu hareketi evde kolayca bulabileceğiniz bir sopa yardımı ile yapabilirsiniz. Hareketi yaparken bir sağa bir sola dönerek burgu hareketi yapıyorsunuz. Bu hareketi isterseniz ayakta isterseniz de oturarak yapabilirsiniz. Bu hareket sayesinde yan kaslarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Squat: Squat, aynı halterde olduğu gibi hareket edilerek yapılan bir harekettir. Bu hareketi yapmak için vücudunuzun düz olması son derece önemli. Ayrıca ellerinizi omzunuz kadar açmalı ve ileri doğru uzatmalısınız. Daha sonrasında ise tıpkı halterde olduğu gibi belinizi kamburlaştırmadan ayak bileklerinizi kırarak eğilmelisiniz. Hareketi yaparken omzunuz ile ayak diz kapaklarınızın aynı hizada olmasına dikkat etmelisiniz.

Kısacası evde vücut geliştirme çalışırken bu temel hareketleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca vücut geliştirme programı hazırlarken tüm bunlara dikkat etmeniz ve bu temel hareketleri yapmanız son derece önemlidir.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..