Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirmede nelere dikkat edilmelidir?

Evde vücut geliştirmede nelere dikkat edilmelidir?
 

Evde Vücut Geliştirme


Vücut geliştirme her erkeğin en büyük hayalidir. Ancak kimi zaman günlük hayatın yoğunluğu kimi zamanda işten geldikten sonra çok fazla yorgun olmanız spor yapmanıza ve vücudunuzu geliştirmenize engel olabilir. Ancak vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız artık sizde evde çalışarak vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Bunun için çok fazla vaktinizin olmasına da gerek yok. Günde sadece 1 saat çalışarak sizde kısa sürede istediğiniz kaslara ve vücuda sahip olabilirsiniz.

Evde vücut geliştirme çalışırken dikkat edilmesi gereken onlarca şey bulunuyor. Bunlardan en önemlisi beslenmedir. Çünkü vücut geliştirebilmeniz için ilk olarak vücudunuzun sağlıklı olması gerekiyor. Ayrıca kas yapımını hızlandıracak olan besinleri daha çok tercih etmelisiniz. Özelliklede tavuk göğsü protein açısından oldukça zengin olduğu için beyaz tavuk etini tercih edebilirsiniz. Ancak tavuk etini kızartmak yerine daha çok haşlama, mangal ya da fırında pişmiş olarak yemelisiniz. Aksi durumda tavuğun proteinlerinden çok fazla yararlanamazsınız. Eğer kendi yemek programınızı hazırlayamıyorsanız o zaman diyetisyenlerden bu konuda yardım alabilirsiniz.

Evde vücut geliştireceğiniz zaman sadece beslenmeye dikkat etmek yeterli olmayacak. Aynı zamanda Evde vücut geliştirme programıda çok iyi bir şekilde hazırlanmalıdır. Hangi hareketi ne zaman ve kaç dakika arayla yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra programa belli aralıklar dinlenme ve molaların konulması ve antrenmanlar arasında 48 saat süre bulunması kas gelişim sürecini hızlandırabilir. Bu nedenle kesinlikle bir uzmandan yarım almanız son derece önemlidir. Eğer hiçbir bilginiz olmadan antrenman programınızı hazırlayacak olursanız o zaman hatalar yapabilirsiz. Yapacağınız hatalarda kas gelişim sürecinizi uzatabilir.

Herkes tarafından bilinen bir yanlış var. Kasların antrenmanlar sırasında geliştiği düşünülür. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü kaslar antrenman sırasında değil de antrenmandan sonra gelişmeye yani uyuduğunuz zaman gelişmeye başlar. Bu nedenle antrenmanlardan sonra bol bol dinlenmeli ve uykunuzu çok iyi almalısınız. Aksi durumda yaptığınız tüm egzersizler boşa gidecektir.

Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken de dikkat edilmesi gereken şeyler var. Özelliklede hareketlerin doğru yapılması son derece önemlidir. Çünkü yaptığınız antrenmanlardan verim almak ve vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız o zaman hem vücudunuz doğru pozisyonda olmalı hem de antrenmanları doğru bir şekilde yapmalısınız. Kısacası antrenman yapacağınız zaman her şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Gerek beslenme gerek antrenman programları gerekse de tercih ettiğiniz hareketlerin hepsine dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz zaman kas gelişim süreciniz istediğiniz şekilde ilerleyecektir.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..