Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evli çiftlere öneri: Sorun aranızda nikâh olmasında, boşanın sevgili gibi devam edin

Evli çiftlere öneri: Sorun aranızda nikâh olmasında, boşanın sevgili gibi devam edin
 

Evli çiftlerde bu manzarayı göremezsiniz; ama boşanınca olur çünkü onlar artık sevgili...


Karı ile koca birbirinden bıkmıyor aslında, yok öyle bir şey. Evliliği çekilmez hale getiren aralarında nikâh diye bir bağın olması. Özellikle erkek için bu, özgürlüğünün elinden alınması anlamına geliyor. Kadın için de belki öyle ama kadın daha evcimen ve kocanın korumasına muhtaç.

Boşananların bu işi hangi nedenle yaptığı da anlaşılmıyor. Eşim dediğiniz kadını mı bırakıyorsunuz, evlilikten mi kurtuluyorsunuz? Herkes kadını(bazen erkek) bıraktığını düşünüyor; oysa çoğu erkek evlilikten kurtulmak için boşanıyor.

Eşinizi seviyorsanız evlilik sizi sıkıyorsa formaliteden boşanın ama beraberliğiniz devam etsin. Valla ben eşimden memnunum ama evlilik cüzdanına sinir oluyorum. Sokağa çıksanız evli olduğunuz aklınıza geliyor.

Her şey aynı devam etsin, evliliğin stresinden kurtulursunuz. “Ama arada nikâh olmadığı için beni bırakıp gider” Gitsin; böylesi evliyken de gidiyordu zaten. Akşamdan akşama yatmaya gelince kocan mı sandın!

Ayrıca sevgili ile eş farklı. Senin gözünde de eşin bir anda değişecek. Ona sevgili gözüyle bakmaya çalışacaksın. Artık “gel yanıma kız!” diyemeyeceğin, ancak o istediği zaman beraber olacak, gönlünü etmek için peşinden koşacağın için kırk yıllık karın senin gözünde değişecek.

Serbest olacağı ve ona karışamayacağın için daha özgür yaşayacak, giyinecek, konuşacak, topluma girecek; değişecek, adeta yeniden yaratılacak. Tabi onun gözünde de sen öyle.

“Daha çok aldatır” Hiç belli olmaz, üstelik sana kalmış. Onun aklını başından alırsan evet aldatır ama seni senle aldatır. Ve ben inanıyorum, birbirine gerçekten uymayan eşler hariç daha az ayrılık olur. Mal paylaşımı, çocuk gibi sorunları bahsetmeye bile gerek duymuyorum. Bu şekilde eşinden bıkan kocaların yeniden karısına âşık olduğunu göreceksiniz. Bütün suç evlilik cüzdanında!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..