Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Nüfus sayımında Almanya'daki 3,5 milyon Türk işçisini nüfusumuza dahil ediyor muyuz?

Nüfus sayımında Almanya'daki 3,5 milyon Türk işçisini nüfusumuza dahil ediyor muyuz?
 

Benimki de laf, tabii ki dâhil ediyoruz; seçimde beş bin oy gelmedi mi?

Peki, niye dâhil ediyoruz? Biliyorum, pek meraklıyız nüfusa; yetkililerimizin Çin’e, Hindistan’a baktıkça ağzı sulanıyordur “Keşke biz de bu kadar kalabalık olsaydık” Yani hani olabilse Türkî Cumhuriyetleri de nüfusumuza dâhil edeceğiz. Tepemizdeki muhteremler mezarlıklara bakarak “Keşke ölmeselerdi, şimdi koca bir devlet olurduk” diyorlardır.

Bunlar Türk vatandaşı. Ayrıca Alman vatandaşlığı da var. 50 yıldan fazla bir zamandır Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ikinci veya birinci vatan olarak gördükleri Almanya’da hala Türk vatandaşı olmaları da tuhaf. Madem öyle biz de Orta Asya’dan geldiğimize göre oradaki devletlerin doğal vatandaşı sayılırız!

50 yıldan fazla bir zamandır Almanya’da yaşayan Türkler Alman vatandaşı yapılmamış, hala Türk vatandaşı; ama daha dün gelmiş üç milyon Suriyeli vatandaş yapılmaya çalışılıyor.

Ev, ocak, tarla, tump bir yana kiminin babası dedesi, kiminin oğlu kızı burada. Yani Almanya’daki Türk işçileri doğal vatandaşımız.

Ama kim ne derse desin garip bir durum; normal gelmiyor bana. 50 yıldır başka bir ülkede yaşa ama başka bir ülkenin vatandaşı ol.

Aslında sorun yok. Almanya kabul ediyor. İşçilerimiz memnun. İsteyen Alman vatandaşı da olabiliyor. Ancak doğrusunu söyleyeyim biz olsak kabul etmeyiz. Üç milyon Suriyeliyi vatandaş yapmak isteyişimizden belli değil mi?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..