Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilikler sözleşmeli olsa mesela !!!

Evlilikler sözleşmeli olsa mesela !!!
 

Aile toplumun en küçük parçasıdır. Bu en küçük birimde düzen huzur sağlık refah mutluluk saygı sevgi anlayış olması gerekir ki toplumumuzda bu unsurlar görülsün... Çünkü ilk eğitimi aileden alırsın ve hayatın boyunca yenilerini (iyi yönde) ekleyerek kişilik karakter kazanırsın...

Bu ailelerin bu şekilde mutlu olabilmeleri için tabiki mutlu bir evlilik yapılması ve sürdürülmesi gerekiyor. Çiftlerin birbirlerini iyi tanıması gerekiyor. Fakat ne kadar tanıdığını da düşünsen belli bir noktadan sonra tanımadığını görüyorsun, yada tanıdğım adam veya kadın bu değildi diyorsun.. Yada evlendikten sonra değişiliyor...

Nice büyük aşklarla evlenen insanlar var. Hiç bitmeyecek aşklar olarak düşünülen aşklar.Büyük aşkla evleniyorlar fakat belli bir seneden sonra nereye gidiyor o aşk....Hani bir ömür boyu sürecekti....Artık nasıl olsa benim,sahiplenme düşüncesi mi,Yada hergün aynı şeyler sorumluklar sıkıyormu insanı...(istisnalar hariç diyorum bu arada ama bunlarda parmakla gösterilecek kadar azdır sanırım)

Bende bilmiyorum,sebebi ne acaba,

Bu sebepten dolayı ben diyorum ki biraz hayal gücümü kullanarak;

EVLİLİKLER SÖZLEŞMELİ OLSA; seçenekleri olsa 2 yıllık,5 yııllık,10 yıllık gibi..Çiftler kendine uygun birlikte götüreceklerine inandıkları yıl kadar seçeneklerden seçseler.Mesela ilk sözleşme bitimine kadar çocuk yapılmasa.Çiftler birbirini seçtikleri ilk zaman biriminde tanımaya çalışsalar.Evliliğin ne olduğunu anlasalar.

(.....Tanıdığım yakın bir dost evlendi..Bunlar uzunca bir süre flört dönemi geçirdiler..Tabi bu dönemde lay lay lom du işleri,ev sorumluluğu yok gezmek tozmak tı hayatları....Evlendikleri 10-15 günden sonra eşi diyormuşki ya bu hep böyle mi olacak senin işin hiç bitmeyecekmi.Bende yardım ediyorum okadar sana ama sürekli koşturuyorsun demiş...Bayan da evlilik işte bu demiş sen ne zannediyor ki....)

Baktılar anlaşıyorlar ilk sözleşme tarıhının sonunda.Devam etseler.ikinci sözleşmeye..herşey rayına oturduktan sonra çocuk yapsalar..Bu şekilde belki toplumda mutsuz aile olmaz,belki başıboş potansiyel suçlu çocuklar ortalarda olmaz.

Baktılar anlaşamıyorlar evliliklerini bitirseler....Bu şekilde kanımca daha temiz bir toplum oluşur hayalindeyim.Daha mutlu çocuklar,geleceğe faydalı beyinler, yetişir hayalindeyim..Kimbilir hayal bu belki olur...

Tabi bunlar olurken AİLENİN KUTSAL BİR KURUM olduğunu unutmamaız gerekiyor,bu düşünceyle evliliklerin kurulmasını ,sürdürülmesini ve çocuklarımıza bunun öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mutlu huzurlu ve uzunnn birliktelikler dilerim...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..