Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '08

 
Kategori
Anılar
 

Evvel zaman içinde

Evvel zaman içinde
 

Defne'nin bahçesinde


Annemi, annesi, ablası yerine koyan öğrencilerin, dostun, ahbabın, akrabanın bolca girip çıktığı, sesi, sözü bol bir evdi bizimkisi. Devir “pilli bebek” devri. (henüz bizde izlenemiyordu ama olsun Nuriye hanım teyzeler sağ olsun) 70 m kare ya var ya yok bir ev ama geleni çevirmiyor, esniyor da esniyor. Üç oda bir salon, salon sözde salon, odanın birinde bir karyola bir ranza, üç çocuk o odada. Ankara, Bahçelievler 4.cadde, apartmanın adı Defne.

Defne; adın da güzeldi, sakinlerin de.

Kalabalık rahatsız etmiyordu, ne evi, ne ranzalı oda sakinlerini. Odada üç çocuktan başka bilumum hayvan örneği. Sakalar, muhabbet kuşları, geleniler. (isim ansiklopedik bilgi değil çocuk kulağında kalanlar) geleni dediklerime tarla faresi de deniyor sanırım. (fare sincap karışımı) Bizimkiler, tarlanın değil, Defne’nin arkasındaki tepenin gelenileri.

O tepede dut ağaçları vardı; ağaçlarda çocuklar. Ağaçtan, Can düşmüştü kucağıma, bana bir şey olmamış, onun ayağı kırılmıştı.

Ev sakinleri gibi, özgür hayvan üyeleri. Kediler, bir evde, bir bahçede. Birinin adı Sadık. Bilmem, erkek miydi dişi mi? Bakışlarıyla tam bir hanımefendi.

Kaç kapının sadığıydı, komşunun da camındaydı.

Bir gün, ağabeylerim, sakalar, gelenilerden sonra bir de kerkenez bulmuşlar; ellerinde ip, ipin ucunda et, uçurtma uçurur gibi uçuruyorlar, kerkenez de kapıyor avı. Bir zaman sonra, ne oldu, nasıl oldu orası flu, kerkenezin kanadının altı yara, yaranın üstü küçük kurtlarla dolu. Abilerim üzgün, ne yapmalı, nasıl iyileştirmeli hayvancığı. Yan apartmandan, Selahattin ve Hüseyin’in babası Kamil amca, elinde pompa, içi böcek ilacı, birazdan kurtları öldürüp iyi edecek cancağızı. Bir sık, bir daha, işte oluyor, artık oynaşmıyorlar, öldüler belli ki. Yaşasın!

Erken bir teşekkür Kamil Amcaya. Aslan Kamil Amca, işte öldürdü kurtları! Ama durun, sadece kurtları değil daha fazlasını.

 
Toplam blog
: 16
: 735
Kayıt tarihi
: 29.10.07
 
 

Geceleri sever misiniz ya yıldızları; sizin için kaymayı bekleyenleri. Ben hep sevdim, çocukluğum..