Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Eylem yapmak kolay. Ya sonucu?

Son günlerde ülkemizde yaşananlar hemen hemen tüm ülkelerin dikkatini çekmektedir. Türk halkının büyük bölümü muhalefet partilerini yetersiz bularak ayağa kalkmış ve hükümet uygulamalarını protestoya başlamıştır.

‘Gezi Parkı’ simgeleştirilerek yapılan eylemler, temelde muhalefetsiz hükümetin pervasızca yaptığı uygulamalarla ilgilidir. Hükümet birçok milli değeri yok sayacak uygulamalara imza atmakta, hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı, Cumhuriyetin temel değerlerini yıpratıcı icraatlarda bulunmaktaydı. Bu uygulamalardan hoşnut olmayan halk kesimi demokratik yollardan protesto eylemlerine girişti, ancak polis güçleri tarafından orantısız güç kullanımı ile karşılaşınca olaylar büyüdü ve ne yazık ki can kayıpları ve büyük oranda maddi hasarlar meydana geldi.

Hükümet yetkililerinin bir bölümü halktan özür dilerken ne yazık ki başbakanımız gereken duyarlılığı göstermekten uzak kaldı. Halk oluşturduğu platform ve bazı tanınmış kişilerin beyanlarıyla isteklerini sıraladı. Ancak sonuç anlamadı.

Bu gün gelinen noktada kalabalıklar azalıyor olsa da eylemler devam etmektedir. Eylemler birçok yöremizde iki tarafın sağ duyulu hareketi nedeniyle eğlenceye dönüşmeye başlamıştır.

Bütün bu yaşananlardan sonra hükümet ve özellikle başbakan takkeyi önüne alıp düşünmelidir. Çünkü eylemlere katılan halk kesimleri belirtildiği gibi birkaç çapulcudan ibaret değildir. Gerçekte çok geniş ve sayıları on milyonu aşan yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek, her yaştan, her cinsten ve her kökenden Türkiye Cumhuriyetinin milli değerlerine sahip çıkmak isteyen vatandaşlarıdır.

Hükümeti protesto eylemlerine katılan geniş halk kesimin de yapması gereken; ya muhalefetteki siyasi partileri seçimde işbirliği yaparak AKP yi zayıflatacak önlemler alması yönünde zorlamak olmalı veya bazı tanınmış ve öne çıkmış değerlerin oluşturacağı bir yönetimle yeni bir siyasal oluşum şemsiyesi altında toplanmak olmalıdır.

Aksi durumda bu eylemler havada asılı ve sonuçsuz kalacaktır. Eyleme katılanlar güç kaybedecek ve AKP nin elini daha da kuvvetlendirecektir.

Böyle eli kuvvetlenmiş AKP nin tutumunu değiştirmemesi ve şimdiki uygulamalarına devam etmesi durumunda ise ülkenin zamanla kaosa gitmesi kaçınılmaz olacaktır.

Unutmayın şayet alternatif çözüm sunamıyorsanız. Eleştiri yapmaya hakkınız yoktur.

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..