Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

F.Bahçe Şampiyonluk Fişini Çekti

F.Bahçe Şampiyonluk Fişini Çekti
 

Fenerbahçe en önemli silahlarından yoksun olarak çıktığı karşılaşmada Ankaraspor’a 1–0 yenilerek, şampiyonluk şansını büyük ölçüde yitirdi. Aslında Ankaraspor yenilgisi Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki iflasından daha çok, eski bir oyuncusunun takımından aldığı ibret verici bir darbe olmaktadır. Aykut Kocaman, 1995- 96 sezonunun sonunda Oğuz Çetin ile birlikte gönderildiği takımının şampiyonluk şansını, yıllar sonra bu kez bir teknik direktör olarak sona erdirdi. Ve Fenerbahçe, yıllardır sürdüregeldiği yanlış transfer politikalarının acı sonucunu bu karşılaşmada bir kez daha gördü. Son Avrupa Şampiyonu İspanya’nın artık emekliliği gelmiş eski teknik direktörünün yanlış taktik uygulamaları ve geçen yılın İspanya Ligi gol kralı oyuncusunu en kötü durumunda bile ilk 11’de oynatmadaki ısrarı yüzünden Türk futbolunun bir devi, ligdeki şampiyonluk yarışında artık çok gerilerde kaldı.

Yenilgiye etken Guiza’nın olduğu kadar, neredeyse bir yılı aşkın süre sonra kendilerine ilk 11’de yer bulan isimlerin kişiliksiz ve avare futbolları da cabası. Kafasında Fenerbahçe defterini çoktan kapatan ve şimdiden İngiltere’ye dönmenin planlarını yapan Colin Kazım bile, sahada bir Alex kadar olamadı. Bir takım, bir oyuncuya ancak bu derecede mahkûm olabilir.

Zaten Galatasaray karşılaşmasında yaşanan çirkin olaylar bile, yerlisiyle ve yabancısıyla tüm oyuncuların takımlarına karşı sorumluluk duygularının ne denli tükendiğinin birer göstergesi olmakta.

Fenerbahçe, lig yarışında havlu attı. Ve birçok oyuncunun transfer görüşmesi hâlen devam ediyor. Bu tablo, sorumluluk duygusundan yoksun bir grup oyuncunun eseri olmaktadır.

Eserinizle gurur duyun beyler!

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..