Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Tiyatro
 

Tartüf

Tartüf
 

Blog yazarı arkadaşımız Hatice Gezer (Guguk Kuşu)’in de oyuncusu olduğu Tiyatro Mola, yeni sezonda perdelerini Tartüf isimli komedi oyunu ile açtı. Tiyatro Mola, üniversitelerinin tiyatro kulüplerinde oyunculuk eğitimi alıp, kendi işlerinin başına geçtikten sonra da sahnelerden bağlarını koparmayan, tiyatroyu, yaşamlarının bir parçası olarak benimseyen bir grup sanatseverin günlük koşuşturmalarına kısa bir mola vermek amacıyla hafta sonları bir araya gelerek oluşturduğu tiyatro topluluğu olmaktadır.

2007 yılında kurulan Tiyatro Mola, ilk sahne gösterisini geçen yıl Yol Geçen Hanı isimli oyun ile gerçekleştirdi.

Fransız komedi yazarı Moliere’in bir eseri olan Tartüf; dindar görünüşlü bir sahtekârın, bir burjuvanın konağında geçen komik maceralarını konu alıyor. XVII. yüzyıl tarikatının tek ayak üzerinde bir düzine yalan söyleyebilen yegâne üyesi olan Tartüf, Tanrı tarafından Mösyö Orgon’u, ailesini ve evini şeytanın iğvalarından korumak üzere görevlendirilir.

Dini bütün bir burjuva olan Mösyö Orgon, Tanrı yolunda huzur içinde ilerleyebilmek adına karısını, kızını ve bütün servetini Tartüf’e emanet eder.

Her şey tam yolunda devam ederken, günün birinde milenyumdan Tartüf00 adında, oyun içinde oyun oynayan bir koruyucu melek daha çıkagelir. Evini ve ailesini şeytanın felaketlerinden esirgemeye çalışan Mösyö Orgon, ummadığı bir anda şeytanla karşı karşıya kalır.

Bir Moliere komedisini izlemeye gelenler, beklenmedik anlarda kendilerini de Tartüf’ün içerisinde bulabiliyorlar. Bu bakımdan Tartüf, seyirciyi de içine alan doğaçlama bir oyun olarak görülebilir.

Hatice’nin, Mösyö Orgon’un konağının hizmetçisi Dolina’yı oynadığı Tartüf; hile, oyun, yalan dolan, düzenbazlık ve riyakârlık arasından yansıyan, bir an önce görülmeye değer muhteşem bir komedi olmakta.

Seyircilerine 5 Nisan 2009’daki ilk gösterimiyle ‘merhaba’ diyen Tartüf, Mayıs ayı boyunca da Beyoğlu Cem Safran Sahnesi’nde oynanmaya devam edecek. Tiyatro Mola ve Tartüf oyunu hakkındaki genel bilgilere; http://www.tiyatromola.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Şimdiden iyi seyirler…

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..