Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '09

 
Kategori
İnternet
 

Facebook uyuşturucusu ve sanal yaklaşımlar

Facebook  uyuşturucusu ve sanal yaklaşımlar
 

Facebook


Dayanın geliyoruz!.. yettim gari dayan. Bakarmısınız facebook nelere kadir? Her türlü yardımlaşma mı dersiniz.DJ liğe soyunan mı dersiniz. Şu yöreye yardım, bu okula yardım, o yoksula yardım gruplarımı dersiniz. Hem de ardı ardına !.. çok enteresan yeter ki vicdanınız rahatlasın basın tuşlara kurun grubunuzu taş atınızda kolunuz mu yoruldu, sallayın gitsin. Günah benden gitti olur ya onlarca insan tıklar birkaç insan da olayı önemser. Tabi ki önemsenecek konular hatta insanı ta kalbinden yaralayan acaba ne yapabiliriz dedirten yaklaşımlar mevcut, zira aynı psikolojiyi gayri ihtiyari kendim de yaşadım.


Düşünebiliyormusunuz vicdan azabını ulaşamamanın bir şey yapamamanın üzüntüsünü. Bu grup mesajını gönderen arkadaş beş dakika sonra DJ liğe soyunmuş taş plaktan düriyemin güğümleri güğümleri kalaylıyı göndermiş sağolsun!..beğen, yorumla ve paylaş.. Haydaa!.. Ne oldu kampanya.. sen ezil ezilebildiğin kadar.. O kadar müreffeh bir ülkeyiz ki zaten yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda ya!.. yaslanın koltuklarınıza bankaya bile gitmeden kartınızın numarasını tuşlayın yapıverin virman, değirmen nasılsa dönüyor Eee!.. para basma makinesı da çalışıyor zira çook zengin bir ülkenin fertleriyiz ya!..


Bir de facebook ta biz kaç kişiyiz örneğinde olduğu gibi biz kaç kişiyiz grupları türedi. Buyrun kararı siz verin biz kaç kişiyiz!..


Önce tövbe estağfurullah demeliyim. Kur’anı Kerimi seven kaç kişi biliyormusunuz 28 kişi bakarmısınız rezalete..


‘’Haydi arkadaşlar yeni bir baş kaldırışın destanını hep birlikte yazalım’’ yapma yaa!.. arkadaşlar sakın yanlış anlaşılmasın bu bir alay etme asla değildir.İçimiz tabi ki bir çok konuda kan ağlamakta, aksine kızgınlığımdan yetersizliklerden kaynaklanan bir isyandır bu.. bende soruyorum kendiniz için ne yaptınız? Bu toplumun bir bireyi olarak? her şeyiniz dört dörtlük mü? Başınızı yastığa koyduğunuzda ah şu da olsaydı diye dertlendiğiniz oldu mu?


Ben diyorum ki; Bu sanal dünyada öncelikle bazı maddi tuzaklara düşmemenizi önererek, tabi ki düşünce birliği gönül birliği sağlamak gerekir ancak bunu eyleme dönüştürmeye çalışmak neredeyse imkansız gibidir. Bir bakarsınız meydanda eliniz de flama ya da pankart tek başına kalmışsınız. ( tabi arkadaş buluşmalarını ayrı tutuyorum) Böyledir bu işler siz bütün özverinizle en azından manevi katkı sağladığınızı düşünürken öte yandan bir bakarsınız vatan, millet, Sakarya, açlık, tokluk, bayrak, peygamber diyenler ortalarda yok.. Zira ‘’ Düriyemin güğümleri kalaylı’’ videosuna beğeni yorum gelmemiş morali çok bozuk.


Lütfen dikkat!.. Şimdi ilginç istatistikler: Tabi sadece bana ve birkaç arkadaşıma gelen istatistikler.


-Kur’an’ı Kerim’i sevenler : 28

-Peygamberi sevenler : 318

-Şehitler ölmez vatan bölünmez diyenler : 1.212

-Atatürk’ü sevenler : 610

- vatanını sevenler : 78

-Önemli konser grupları katılım ortalama : 144


Yazıklar olsun deyip oylamayanları kınayalım mı? Yoksa böyle hassas konuları anket konusu yaparak aksine değerlerimize zarar verenleri mi kınayalım kararı artık siz verin ve lütfen bu tür gruplara girmediğiniz gibi ikaz etmeyi ihmal etmeyin işte o zaman gerçek Müslüman , vatansever, yardımsever olursunuz. Kötü niyetin olmadığını pekala bildiğimiz gibi bizi aşağılamaya farkında olmadan çanak tutanları uyarmak en önemli görevimiz.


Yani artık yazmak bile içimden gelmeyen çok önemli konuların abuk sabuk grup ve anketleri birilerinin ekmeğine yağ sürmekte. Lütfen yanlış anlaşılmasın bu istatistikler bizler için olağanüstü değerli şeyler. Üzüldüğüm noktayı ise biraz anlattığımı sanıyorum.


Olay şu noktaya gelmiş bu yukardaki yazıyı destekleyenler grubu mu kurmalımıyım ? Allah korusun sadece şakaydı.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..