Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '11

 
Kategori
İnternet
 

Facebook kapanıyor, hadi uzun eşek oynamaya gidelim :)

Bu tür haberler başka yerlerde de ağızlarda sakız oluyor mu acaba, merak etmiyor değilim doğrusu. Her geçen gün bizi oldukça şaşırtan çok enteresan haberler çıkıyor. Bu tür haberlere insanların inanası gelmiyor bazen. Ama şu bir gerçek ki, "Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkartamıyor." , "Adamın biri yukarı mahallede yalan söylüyor, aşağı mahalleye iniyor. Söylediği yalana kendi bile inanıyor." deyimlerini bu aralar çok irdeler oldum. Bundan çok uzun seneler öncesinde internet teknolojisi bu kadar hızlı değildi doğrusu, milattan önce değil tabi ki; altı üstü 10 yıl öncesi. Nerde şimdi ki gibi sosyal ağlar, arkadaşlık siteleri... 

Görüyoruz ki şuan o kadar çok sosyal ağ, paylaşım, sohbet siteleri varki; bunlardan web tabanlı olarak en çok popüler olan ün yapan ise Facebook, onun da 15 Mart 2011 Tarihinden itibaren kapanacağını söylüyorlar. Bu konuda uzmanlar Facebook hesabınızdaki veri ve dosyalarınızın yedeğinizi alın uyarısı bile yapmışlar, vallahi bugün haberim oldu. İyi de, oradaki tüm verileri ben muhtemelen ezbere giriyorum, ya da bilgisayarımda varolan bir dosyayı yüklüyorum zaten, birde Facebook yedeğinimi alacağım, anı olması için falan. 

- Facebook kapanıyormu ? 

- Hadi uzun eşek oynamaya gidelim :) 

Bu konuda ne düşünebiliriz ki daha bir taraftan iyi diğer taraftan kötü olacak gibi. Artık sosyalitemizi sanal üzerinden sağlıyoruz bu da komşuyu arkadaşı dostu ancak fotoğraf web kameralardan görür olduk. Belki evden çıkar birbirimizi görme şansımız olur. Bu bilgisayarı 16 yaşımdan beri kullanıyorum 11 yıl oldu. Beni gerçekten o kadar çok tembelleştirdi ki su içmek için bile buski ‘nin sitesinde su indir linki arar oldum :) 

Bence başka bir facebook sistemi tutmazsa iyi olur. Hatta artık bilgisayar için kendimize haftanın bir gününde belirli bir saat verelim. Çocuklarımıza yaptığımız gibi, kendimize de kısıtlama koyalım düşüncesindeyim. Daha önce ICQ vardı, o gitti MSN geldi, o gitti Facebook geldi, o gidecek bakalım ne gelecek. 

Uzun lafın laciverti; bu haber ne kadar gerçek bilemem, ama kapanırsa hiçte üzülmem doğrusu. Üzülecek ve umruda olacak olanlar varsa şimdiden kendilerini alıştırmaya başlasalar iyi olur gibi.. 

Saygılar. 

 
Toplam blog
: 12
: 587
Kayıt tarihi
: 10.02.11
 
 

Recep GÜLER Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı şirin ve küçücük olan Gazioluk Köyü’nde 1984 yılında d..