Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '14

 
Kategori
Deneme
 

Farid Farjad'la hüzün içmek

Farid Farjad'la hüzün içmek
 

Farid Farjad


Farid Farjad dinlemek kemanın büyülü sesinde duygu okyanusuna dalmaktır, hüzünle yıkanmaktır tepeden tırnağa. Kalbinin seni götürdüğü yerde tüm çıplaklığıyla dokunmaktır acıya, yalnızlığa, sevdaya, dipsiz uçurumlara…

Her bestesinde küllerinden doğmaya çalışır unuttuğunuz ya da unutamadığınız ne varsa. Ayrılık, vuslat, hasret, aşk, ölüm, varlık ve yokluk tek bir duygudur artık. Sadece hüzündür içip sarhoş olduğunuz.

Kâh yalın ayaklı çocukluğunuza dönüp seksek oynarken, topaç döndürürken bulursunuz kendinizi kâh her rengini hatırlarken geçmişin, ansızın yaşlanarak ömrün sonuna gelmiş olmanın boşluğuna düşersiniz.

Farid Farjad dinlemek davetsiz dizelere düşmek, aşkın ateşten kanatlarıyla uçmaktır. Notalarından doğunun kederli tarihi dökülürken, bombalanan çocukların çığlığına tanık olmaktır en çok…  Nicedir akmayan gözyaşlarınızla insan olduğunuzu anımsamaktır.

Bazen apansız bir yağmura tutulursunuz, bir bakmışsınız bahar çiçekleri açmış gökyüzü olmuşsunuz. Oysa en çok kış mevsimidir kemanın tellerini titreten, gözbebeklerinizde büyüyen daima üşüyen bir yalnızlığın kardelenidir.

Farid Farjad dinlemek yolculuğumuzun sessiz çığlığıdır, kaybolmaktır hiçliğin ve yokluğun notalarında… Sonsuz yalnızlık şiirleri kazımaktır hayat ağacına. Üç günlük ömründe tüm renkleriyle dans eden kelebeğin şarkısında kendi faniliğini hatırlamaktır.

Hüznün sırrına ermek, zamanın dışında, kalbinin içinde olmaktır.

Sanat ne şekilde olursa olsun sana insan olduğunu anlatıyorsa ve güzelliğe, iyiye, doğruya, umuda davet ediyorsa seni, bilinmezlerini açığa çıkarıyorsa, deşifre ediyorsa gizlerini alkışlamaya ve önünde saygıyla eğilmeye değerdir.

Not:Farid Farjad Fars asıllı ABD vatandaşı olan keman virtüözüdür. "Kemanı ağlatan adam" olarak bilinir ve dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilir.

28 Şubat 2014’te  İstanbul Kongre Merkezi'nde verdiği muhteşem konserinden sonra kendisi adına yazdığım bir yazıdır. 

 
Toplam blog
: 70
: 863
Kayıt tarihi
: 18.01.08
 
 

Eğitimci, yazar... Denizin Üvey Kızı ve Hayalbaz şiir kitaplarının şairi... Bilgisayar öğretm..