Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Farklılaşma Şarttır

Farklılaşma Şarttır
 

Bloglar kadın kız aile üzerine olmayınca pek rağbet görmüyor.

Ama yine de ben farklılaşma üzerine yazacağım.

Neden farklılaşma önemlidir?

Farklılaşma, yada diğer bir ifade ile değişim, bugün en sık sık dile getirilen bir hususdur.

Trend takip etmek eski dönemlerin modasıydı. Şimdi trend setter olmak moda. Boşuna sözlüklere bakmayın, bu kelimelerin bir Türkçe karşılığı yok, ben bulamadım. Neyi kastettiği ise örneklerle anlaşılıyor. O da ayrı bir blog konusudur.

Nereye gideceğinizi belirlerseniz rotayı daha kolay bulursunuz.

“Bilinen en kısa yol, insanın bildiği yoldur.” derler. Daha fonksiyonel olmak için insan organizmasında iş bölümü yapılmıştır. Böylelikle bazı hücreler sindirim hücresi, bazı hücreler sinir hücresi, bazı hücrelerde solunum hücresi oldu. Ve sonuç olarak mükemmel çok hücreli canlılar oluştu. Bunlar neden oldu?

Çünkü değişim, farklılaşma ya da uzmanlaşma, gücü yaratıyor.

Toplumda da bu böyledir. Çünkü her toplum güçlü olmak ister.

Birey olarak bizim için de aynı durum geçerlidir. Biz farklılaşırsak ya da çevremizdekilerden ayırt edilirsek daha güçlü oluruz. Sonuçta, insan da değişiyor. Bütün bunlarda bilgi ve birikim ile oluyor

Birey olarak da, başarılı olursak, kendi işimizi iyi yaparsak, diğer bireylerden bir bakıma farklılaşmış oluruz.

Kısaca ne denli farklılaşırsak da, o denli başarılı oluruz. Çünkü o derece sivriliriz, diğerine göre daha çok açığa çıkarız. Kendimize çaba göstermekteyizdir. Bu nedenle kendimizi farklı hale getirmeye çalışmak son zamanlarda moda oldu. Ben farklıyım diyebilmek hakikaten önemli bir hale geldi. Farklı olmaya kendimizi farkettirmeye çalışmak ne kazandırıyor bize? Hiç düşündük mü? Bunun için eğitimler alırız. Onca para harcıyoruz. Bu kişisel gelişim, yabancı dil kursu, diksiyon kursu olabilir. Her ne kadar bu kursların asıl amacı ticari olsa da, kişiler bunlar sayesinde, kişisel gelişimlerini sağlayacaklar ve farklı konuma geleceklerdir.

Özetle söylemek gerekirse, farklılaşma şarttır, bunu yapmak hiç de zor değildir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..