Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / Macit & Neriman aşkı iki ileri, bir geri!

Fatih Harbiye / Macit & Neriman aşkı iki ileri, bir geri!
 

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” dün akşam ekranlarımızdaydı. Sevilen dizinin reytingleri yüz güldürücü, AB ve Total’de her iki grupta 5.sırada bulunuyor.

Geçen bölüm, eski kadını Şahika’nın izini sürüp mahalleye gelen Şinasi’nin patronu Nihat Bey, Cihan ve Şinasi tarafından dayak yedi. Şahika’nın ayaklarına kapanmış vaziyette düşen Nihat Bey, özrünü de diledi, mahalleden ayrıldı.

Tam o sırada Fahriye de gelir, konuşurlar, çay içerler. O sırada Macit telefon eder, Cihan Şinasi’ye seslenir, Macit duyar. Neriman, ne oluyor, Şinasi ile ne işin var, Şinasi ile çay içmek zorunda mı kaldın? Neriman, sonra konuşalım, sakinleşmemiz lazım, Macit çok bozulur, telefonu kapar. Cihan, Şahika’yı dolmuşa kadar götürür, teşekkür için bir öpücük kondurur.

  

Macit, babasından dün şirkette olmadığı için toplantıyı Pelin’in yönettiğini, bu şirketi sen mi yönetiyorsun, Pelin mi diye sorar? Önemli işinin adı Neriman mı? Aşk konusunda anneni dinlemelisin, tecrübe sahibidir, beraber geçmişe bakar, belki bugün için bir şey yaparsınız, der ve çıkar gider. Macit, annesini dinlemez, Pelin arar, işe gider.

 

Pelin babasına ben kızınım, Neriman senin hiçbir şeyin değil, diyerek bir tartışma geçer. Pelin, Macit’in Neriman aşkı ile dalga geçer, eğer bir şirkete yönetiyorsan kenara çekilmen lazım. Macit, ben Neriman’ı seviyorum vazgeçmeyeceğim. O sırada Neriman arar, Pelin’e gösterir, dışarı çıkar, telefonu açmaz.

Neriman, Şinasi’ye  o adamın senin patronun olduğunu biliyorum, Şahika için geleceğini bitirdin, istemesiydin yapmazdın. Sen gerçekten çok iyi bir insansın Şinasi, elini okşar ve gider. O sırada Rüya gelir, sözleşmeyi getir. Şinasi yırtar, olanları anlatır. Nihat Bey tarih oldu. Der. Karşında işsiz biri var. Cihan, Nihat Bey ile olanların detaylarını anlatır.

  

Aslı’yı kayınvalidesi Kader Hanım, köle gibi kullanmaktadır. O sıra Emre’ye mahkeme daveti gelir, Aslı alır. Emre görünce çıldırır, o şikayetini gidip geri alacaksın, yoksa annemi öldürmeye teşebbüsten ben senin annenden şikayetçi olacağım. Aslı, kocası Emre’nin bu blöfünü görmez, dediğini yapar. Gülfer Hanım, Nezahat’a Aslı’ya gitmen, durumunu görmen gerekir, der.

 

Nihat Bey, çok sinirlidir. Rüya’yı aratır, Rüya da istifa haberini iletir. Artık, Şinasi’nin yetkili Menajeri olmayı kabul eder. Bu durum, Rüya artık Şinasi'ye karşı boş olmadığını gösteriyor.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Fahriye, Neriman’a Macit’in telefonunu açmaz ise Macit’e sen gidersin. Halası zeytinyağlı yaprak dolması sarılacak diye göndermez. Fahriye biz Şahika’ya gidecektik ama gitmeyelim o zaman deyince, Gülfer Hanım, sarma pişsin götürün der. Neriman, götürmek istemez.

Şirkete Duygu gelir, Duygu Macit’e, Neriman nasıl diye sorar, iyi kızdır.  Macit, bu şirkette ilk defa birisi Neriman’ın adını sevgiyle andı, der. Odada Macit, Pelin, Özgür ve Duygu akşama yemeğe çıkmaya karar verirler. Saat 8 olsun denir, Pelin 8 geç Neriman fazla kalamaz der. Tam o an Neriman odaya girer. Duygu, hoş geldin der. Macit, akşama yemek daveti var, senin adına kabul ettim. Pelini elindeki paketi sorar, Neriman zeytinyağlı dolma. Pelin, afiyet olsun Macit, diyerek dalga geçer.

 

 Neriman, akşama gelemem der. Macit çok sinirlenir, nedenini sorar. Sabahları Şinasi ile çay içmek için buluşabiliyorsun, sokaklarda Şinasi’yi arayabiliyorsun. Neriman, Macit sana Şinasi ile anlatabileceğim hiçbir şey yok, der çıkar. Elindeki dolma yere düşer, Macit beni delirtmek mi istiyorsun diye sorar. Neriman, telefonumu açsaydın gelmezdim, özür dilerim, buraya geldiğim için de özür dilerim.

 

Macit, dolma yüzünden bozulmuştur. Şahika için getirdik dese sorun hallolacak. Neriman sen benden utanıyorsun der. Şahika’yı görür, sarılır. Şahika’ya ne olduğunu sorar, Neriman evde anlatırım. Selim Bey Neriman’ı görür. Hoş geldin, o gün söylediklerinizi çok düşündüm. Sen içimdeki simsiyah bir taşı yerinden kıpırdattın. Neriman siz o taşın altını annemi gömdünüz. Selim Bey, benden bu kadar mı nefret ediyorsun. Neriman, Sizden nefret etmek için hiçbir nedenim yok, iyi günler. Hızla uzaklaşır.

 

Şahikaya, Nihat Beyle eski günlerini anımsar. Bir gece yatakta Nihat uyurken, kalkar kasadaki imzalı borç senetlerini alır, yakar ve onu terk eder. O sıra işyerine bir kutu içinde bir demet siyah gül gelir. İçinde not, “Eski dostun, yeni düşmanın Nihat" diye not vardır. Şahika, gülleri çöpe atar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Neriman, gelen ilk taksiye biner holdingden ayrılır. Macit, peşinden koşar. Taksiyi görür, arabası ile takip eder. Yakalar, önünü keser. Neriman’ı taksiden indirir. Macit, ben öyle demek istemedim yapma böyle, benden uzaklaşmanı dayanamıyorum. Neriman, Macit biz... Macit, ne demek biz hadi lafın sunu getir, der. Neriman, kırıldım ben, galiba biz hata yapıyoruz. Macit, gerçekten öyle mi düşünüyorsun, tamam o zaman. Benim söyleyecek bir şeyim yok, senin der. Neriman da yok der ayrılırlar. Macit çeker gider.

 

Aslı ile Emre emniyetten dönerler. Emre karısına yılışır. O sırada ablası Nezahat gelir, Kader hanım yukarıdan bağırır, kim geldi. Nezahat’a defol evimden diye kovalar. Emre’yi çağırır, Emre tartaklayarak ablasını atar evden.

 

Pelin ve Duygu evden yemek için çıkarlar. Duygu, annesi ve ablasını söylemez, o akşam babası ile yemek yer. Babası Selim’i eve döndürmeye ikna etmeye çalışır. Selim Bey, tek derdim Neriman’ı ikna edip, hakkını şirketten almasını razı etmem der.

  

Fahriye ile Neriman konuşurlar, Neriman, Macit hala benim gerçeğimin farkında değil, ne kadar zorlandığımı bilmiyor. Fahriye, mahalle baskısını bilmez o der. Fahriye, bu o adam seni kıskanıyor, nah şuraya yazıyorum, tekrar Macit buraya gelecek.

Macit, olanları düşünür, Neriman’a mesaj atar, özür diler. Neriman karşı mesaj olarak bildiğim tek gerçeği yazacağım der Fahriye’ye. “Seni seviyorum” yazar gönderir. Macit okuyunca ağzı kulaklarına varır.

Macit – Neriman aşkı, bir dargın bir barışık, mehter takımı gibidir, bir geri, iki ileri olarak devam ediyor. Bir gün zamanı geldiğinde şirket hisseleri verilirse, Macit’in annesi ve babası da Neriman’ı bağırlarına basacaklar.

  

İnci Hanım oğluyla konuşurlar. Macit’e hayatın tek teslisli aşktır. Biz babanla uygun olduğumuz için evlendik. Neriman’la evlenirsen sende derin bir iz var mı? Macit, hayatın tek bir tesellisi aşk olduğunu söyler. 

Nezahat, evde kardeşi Şinasi’yi geç vakte kadar bekler. İki kardeş dertleşirler. Sen yalnız kalma Şinasi, bencil ol, iste. Ben ne istediğimi bilemedim, Aslıcık istediğini söylemeyip, annemse sormayıp, içimizde mutlu olabilecek tek sen kaldın. Şinasi mutlu olman için ne gerekiyorsa hiç düşünmeden yap.

Pelin o gece yemekte tek başına kalır. Özgür, Duygu gelmiyor diye gitmez. Macit de Neriman’a gider. Neriman, şimdi gelse Macit diyerek boynuna sarılırdım. Aşkta gurur olmuyormuş. Der.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Neriman’ın evinin kapını çalar, Fahriye ağabeyi Cihan geldi diye kapıyı açar, karşında Macit’i görünce şaşırır, bir Macit’in yüzüne, döner bir Neriman’ın yüzüne bakar. Başını sallar, kapıyı kapatır. Neriman’a ben idare edicem der, açar kapıyı, Neriman’ı Macit’in kucağına iter, kapıyı arkadan kapatır. Neriman ile Macit kucak kucağa sarılır, kalır. Neriman, Macit der. Macit Hoş bulduk Neriman der ve Koliba Film’in bu güzel bölümü burada sona erer.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve Fatih Harbiye@foxfatihharbiye Resmi Twitter Fan Hesabı'ndan alınmıştır.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..