Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Faydası ve zararı dikkate alındığında ateş olmasaydı diyebilir miyiz?

Faydası ve zararı dikkate alındığında ateş olmasaydı diyebilir miyiz?
 

Ateş olmasa olmazdı elbette, (hava/su/güneş/toprak/ateş) hayatın kaynaklarından biri lakin yaşatmakta kullanıldığı gibi öldürmekte de kullanıldı. Gerçi diğerleri de pek masum değil, “hava” da ve suda havasız bırakıldı/boğuldu, güneşte işkence edildi/karanlıkta bırakıldı, toprağa ise gömüldü ama sanki bunların kötülükteki rolü ateş kadar değildi gibi. Yine de su ve toprak için kavga edildi yani ateşle denkleştirildi.

Yani hepsi de hayatı var etmek için var olan bu yaşam kaynakları insanoğlu tarafından hayatı yok etmek için kullanıldı. Ama illa da ateş… Ateş olmasaydı belki dünyamız bir bu kadar daha olurdu. Doğa yakıldı, insanlar yakıldı, her şey yakıldı.

Diğer kaynaklar gibi görünmüyor ama ateş olmasaydı hayat olmazdı diyebiliriz. Diğerleri (hava/su/güneş/toprak) olmadan yaşanamazdı (belki biraz toprak/suda yaşam olabilirdi) Ateş olmadan belki yaşanırdı ama ilerleme olmazdı.

İhtiyaca göre yaratılmış bu beşlinin dışında başka hayat kaynağı vardı da biz bulamamış olabilir miyiz; ölümü ve hayatı kontrol eden bir şey örneğin. Ve hayatın kaynaklarına rüzgârı da eklemeliyiz. Ateş ilginç. (hava/su/güneş/toprak) zaten var, ateşi biz bulduk gibi. Biraz tartışmalı ama. Doğal olarak ateş var sanki. Kullanılan şeklini biz bulduk diyelim.

(hava/su/güneş/toprak) hepsinin yok etme gücü var ama ateş daha bir korkutucu sanki. Besinleri pişirmeden yiyebilir ve böyle alışabilirdik ama yanması/pişmesi gereken sadece besinler değildi (sanayi örneğin) Pişirirken/yakarken yanıp gidiyor bunların dışında da (hava/su/güneş/toprak) gibi/rüzgâr gibi faydalar beklerdik. Hem ateş kendi kaynağını kendi yaratmıyor, mevcut kaynağı kullanıyor(dünyayı ısıtmak için dünyayı yakıyoruz)

(hava/su/güneş/toprak) artı rüzgâr… Hepsi aynı zamanda ölümcül ama sanki ateşten daha fazla korkuyoruz. Artı insanlık ateşi bulamasaydı bile Tanrılar cehennemden dolayı ateşi öğretecekti. Bunlardan biri olmasa hayat olmazdı, belki ateş/rüzgâr…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..