Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

60 yaşının altındaki insanların düşüncelerine itibar etmeyin

60 yaşının altındaki insanların düşüncelerine itibar etmeyin
 

Yani çok önemli konularda; hata yapma ihtimalleri yüksek çünkü. 40 yaşındaki birine sor kendini akıllı olarak görür; hatta 20’sinde bile. Akıl çok farklı bir şey. Doğru şeyler yapabilirsiniz ama doğru karar verdiğinizi de bilmeniz lazım. Dünyanın bugünkü haline bakın. Dünya ağırlıklı olarak hangi yaşların kararlarıyla bu hale gelmiştir sizce? İhtiyarlar meclisini ileri sürmeyin. Doğru karar verseler nolur, sözlerine ne kadar itibar ediliyordu? Şimdi ne kadar itibar ediliyor?

Ya da ihtiyarlar meclisi çok ihtiyardı, şu “yaşlı porno” deyince mezardan kadın getirmeleri gibi, olgun dedikse yaşlı demedik, yaşlının fikrine hiç itibar edilmez, bunamış olabilir; düşünme yaşı 60-70 arasıdır.

Ben bundan önceki yaşlarımın hepsinde hata yaptım. 59’unda hala hata yapıyorum.  Ama hatalarım azaldı. Kaldı ki ben bıçak sırtı yaşamıyorum. Yani hata yapmamı gerektirecek bir hayatım yok. Yine de hata yapıyorum işte. Burada sıradan insanı konuşmuyoruz, filozofik (topluma yön veren) beyinden bahsediyoruz. Ben beynime güveniyorum. Türkiye’de en doğru düşünen insanlardan biriyim. Artım fazla bilgili olmamak(bilgi insanı yanıltır) Eksim çok korkağım, cesur kararlarda sorun yaşıyorum. Bir de yöntemsizim, doğru kararları bile yanlış uygulayabilirim. O nedenle ben düşüneceğim, başkası yapacak. Biraz sorumluluk(dünyada ilk 10’a girebilirim)artım da var.

İnsanlar çok şey bildikleri için akıllı olduklarını sanıyorlar. Her şeyi bilsen bile yanlış yapabilirsin; doğru karar salt bilgiden çıkmaz. Siz bugün acı çekiyorsanız 60 yaşının altındaki kişilere karar aldırıyorsunuz demektir. Artı 60’ının üzerindeki kişilere de bir şey yaptırmayacaksın. Onlar düşünüp oturacak.

İnsan 60’ından önce duygusaldır. Daha cesurdur. Hayatın içinde olduğu için başka hiçbir şey yapmasa bile kafası meşguldür. Etrafın etkisindedir. Bunların hepsi doğru düşünmeye engel. 60’ından sonraki insanın beyni sağlıklı olmayabilir. Cesur değildir. Bir de Tanrı’dan korkar. Bunlar da 60 yaşın dezavantajları. Yine de görüldüğü gibi  60 yaş üzeri avantajlı.

İstisnaları var, herkese göre de değişir ama beyin doğru karar verme becerisine ancak bu yaşlarda ulaşabiliyor. Başarılı olmuş çok şeyler yapmış olabilirsiniz. Yine de doğru düşünme yeteneğiniz güvenilir değildir. Artı en güvenilir akıl kafanızda beynin içindeki akıldır. Tecrübe, bilgi, hatta deney hiçbirine güvenilmez. Hepsi hata yapabilir. Kerim Korkut Mars’a giden adama akıl öğretiyor ve bence doğru yapıyor. 60 yaşının altındaki insanların düşüncelerine itibar etmeyin. Akıl yaştadır çünkü.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..