Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ruhu kazandı

Fenerbahçe  ruhu kazandı
 

Fenerbahçe'nin nihayet yüzü de gönlüde güldü. Kendi evinde Vestel ve Denizli maçlarında berabere kalınca arkasından kupada Beşiktaş'a elenince akıllarda aldı bir düşünce, acaba bu senede son maçlarda şampiyonluk kaçacak mı?

Hafta başında Denizli maçının moral bozukluğu ve deplasmanda İnönü'de oynayacak olması, Fenerbahçe’nin Beşiktaş maçı çok zor geçeceğinin bir göstergesiydi. Ama Fenerbahçe yüzyıllık tarihinde şampiyon olan takımlardan olmak için bu maçı kazanması gerekiyordu, en azından kaybetmemesi gerekiyordu. Beşiktaş ise kazanarak 110 hafta sora lider olup liği şampiyon bitirmek için avantaj yakalamak isityordu. Ama Beşiktaş son haftalar hep kıl payı kazanıyordu, iyi top oynamıyordu.

Maçı kontrollü olan, sinirlerine hakim olan kazanacaktı. Seyirci avantajı Beşiktaş’ta olmasına rağmen maçı saha içinde futbolcular kazanır. Fenerbahçe attığı golden sonra kontrollü oynayarak, Beşiktaş ataklarında rakibine gol fırsatı vermezkan, özellikle ikinci yarı kontra ataklarla gol aradı. Özellikle korner ve hava toplarında Beşiktaş Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı..

Kezman da nihayet kritik maçta attığı nefis aşırtma golle Fenerbahçe de görevini geçikmelide olsa yaptı. Ama asıl olan, Fenerbahçeli futbolcuların giydiği formanın hakkını verecek mücadele ve ruhla oynamaları maçı kazanmalarında büyük etken oldu..

Maçta futbolcuların top oynayarak ekmek paralarını kazandığı biribirlerine bu kadar kasıtlı faul yapmaları, insanın aklı almıyor. Sana, kasıtlı olarak birbirine vurarak futbol oynayan rakibini sahalardan aylarca uzak bırakacak sakatlama riskine rağmen yapılan kasıtlı fauller hiç yakışmıyor. Bunlar centilmenlik dışı hareketler.

Neticede Fenerbahçe Beşiktaşı İnönü stadında 1-0 yenerek, en yakın rakibine son üç haftada beş puan fark atarak 100. yılda artık şampiyonluğa iyice yaklaştı. Bu galibiyet tüm Fenerbahçelilere hayırlı olsun.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..