Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe 1 Galatasaray 1 Pereira 0

Öncelikle şu tespiti yapalım. Galatasaray deplasmanda bu zorlu derbiden 1 puan alarak, günün kazananı oldu. 

 

Fenerbahçe 1 puan kazandı. 

 

Günün kaybedeni ise Pereira. Pereira' ya maçtan düşen sıfır puan!

 

Pereira' nın Fenerbahçe' ye teknik direktörlük yapamayacağına dair fikirlerim bu maç ile birlikte netleşmiş oldu.

 

Oyunu okuyamıyor. Formayı adil vermiyor. Bugün kenar yönetimi iflas etti. 

 

İkinci yarıda tamamen uyudu. Oyunu okuyamadı. Rakibinin orta sahayı ele geçirmesine izin verdi. Oyundan düşen Diego, Markovic ve Nani' ye, özellikle de Nani' ye tahammül etmeyi tercih etti. Nani' yi oyunda bu kadar uzun tutmak kesinlikle anlaşılamaz bir tercih. 

 

Rakibini analiz etmediği de belli. Galatasaray' ın en iyi olduğu dakikaları, rakibin üst üste değişiklikler ile orta sahayı ve oyun kontrolünü ele geçirdiği dakikaları o izleyerek geçirdi. Alper' i oyun bitimine 3 dakika kala oyuna alması bence tribünde ve TV karşısında maç izleyen taraftarı çileden çıkardı. 

 

Kötü kenar yönetimi, 2 puanın kaybedilmesine neden oldu. 

 

Galatasaray ise maça kesinlikle rakibinden çekinerek çıktı. Böyle kötü bir ilk yarıyı izah etmek mümkün değil. Galatasaray kendi felsefesinin dışında oynadı. Fenerbahçe' ye baskı kursa, önde bassa, top kayıplarına zorlasa buradan 3 puan çıkartabilirdi. Pereira' nın da hataları ile ikinci yarı bunu yapmaya başladı ve oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Oysa Hamza Hocanın, son 15 yılın en kötüsü olan bu Fenerbahçe takımından çekinmesine gerek yoktu. 

 

Galatasaray' da Yasin, Hakan Balta ve Muslera mükemmele yakın oynadılar. 

 

Fenerbahçe' de Kjaer ve Ba dışında iyi diyebileceğim bir isim yoktu. Gökhan ve Caner çok top kaybı yaptı. Nani, Pereira ile birlikte maçı izledi. Markovic gayretli ancak yalnızdı. RvP ve Fernandao etkisizdi. Mehmet Topal ve Jozef sadece oynatmama amaçlı sahadaydı. 

 

Fenerbahçe ataklarını dikkatle izleyin. Kimse birbirinin dilinden anlamıyor. Pasların çoğu hatalı. Hücum aksiyonları ağır. Kaleye atılan 3-4 şut da zaten bireysel beceri ile yakalanan pozisyon. 

 

65' ten sonra düşen orta sahayı toparlamak için hiç bir hamle yapmayan, adeta sahadaki isimlerin ağırlığından çekinen, tepki almaktan korkan bir hoca profili izledik. Nani' yi sahada tutmasını başka şekilde izah etmek mümkün değil. 

 

Oysa, 65' te Ozan ve Alper' i alıp, Diego ve Nani' yi kenara alsa, orta sahada hakimiyet sağlardı.

 

Geçen hafta yazdığım yazıyı tekrarlıyorum. Yönetim, acilen devre arası hoca alternatiflerini oluşturmaya başlamalı. Pereira ile bu gemi limana varmaz. 

 

bertan.kaya@yahoo.com

 

 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..