Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe analizi ve Daum sorunu...

Fenerbahçe analizi ve Daum sorunu...
 

Fenerbahçe, ikinci yarıda oynadığı son 6 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı, yani 6 puan aldı ama 12 puan kaybetti. 7 gol yedi, 8 gol attı. Avrupa kupasında ise eleyebileceği takıma elendi.

Ocak - Şubat ayında Türkiye ve Avrupa kupası maçları nedeniyle çok yoğun geçeçeği biliniyordu. Ancak, Daum, ocak ayından itibaren başlayan 6 Türkiye kupası, 2 Avrupa ligi ve lig 8 süperlig maçını çok dar bir kadro ile oynattı. Ocak ve şubat aylarında, kötü hava ve saha koşullarında oynanan yoğun maç trafiği nedeniyle, Fenerbahçe tarihinde, aynı anda görülmemiş sayıda arka arkaya ciddi sakatlıklar oluştu. Ayrıca, dar kadro ile oynanan maçlarda takımın kondüsyonu da tükendi. ciddi puan kayıpları ile takımın motivasyonu ve mücadele gücü de kalmadı. Takım adeta eridi, tükendi.

Takımı bu döneme hazırlayamayan, rotasyon uygulamayan, hep aynı sistemde futbol oynatmaya çalışan Daum bu çöküntünün baş sorumlusudur. Fenerbahçe'nin kendisine tanıdığı ikinci şansı iyi değerlendirememiştir. Böylesine kaliteli ve geniş bir kadroyu kullanamamış, rahat elenebilecek Lille takımına elenmiş ve süperlig de inanılmaz puan kayıpları ile şampiyonluk yarışından kopma noktasına gelmiştir.

Zaten, basın toplantılarında ve ropörtajlarda verdiği demeçler de ve cevaplarda da, üst düzey bir teknik adam kararlılığı, tutarlılığı ve kalitesi olmadığı kolaylıkla görülmektedir.

Umarım, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Daum ile yaptığı 3 yıllık sözleşmeye ilk yıl için şampiyonluk şartını koymuştur. Eğer, böyle bir şart yoksa ya Fenerbahçe'nin önümüzdeki yılları içinde umutlu olmamak veya milyonlarca euro tazminat kaybına katlanmak durumunda kalınacaktır.

Futbolcular ile ilgili analize gelince :

Emre Belezoğlu: Mücadele gücü ve tekniği mükemmel. Fenerbahçe'nin sembol futbolcularından biri olacak.

Semih Şentürk : Fizik gücünü ve kondüsyonu hiçbir zaman yeteri kadar güçlü olmadı. Bu eksikliklerini giderebilirse, dünyanın sayılı forvetlerinden biri olabilir.

Mehmet Topuz: Güçlü, seri, hızlı ve teknik, mükemmel şutları var. Uyum sorununun sağlanması ve kendi özgüveninin artması gerekiyor.

Özer Hurmacı: Fenerbahçe ve milli takım için çok yararlı olabilecek yeteneklere sahip, teknik ve zeki futbolcu. Özer'in de Semih gibi fizik gücü ve kondüsyonunu arttırması şart.

Gökhan Gönül: Hızlı, güçlü ve mücadeleci, oyundan hiçbirzaman kopmuyor. Ancak yaptığı 10 ortadan 7-8 tanesi mutlaka rakibe çarpıyor. Kavisli, sert orta yapmayı mutlaka çalışmalı, öğrenmeli.

Deivid: Çok iyi ve kaliteli bir futbolcu, ancak bir türlü fizik gücü bir türlü artmıyor. Sezon sonu gönderilmeli.

Ali Bilgin: Tekniği iyi ancak fizik gücü her zaman zayıf, sezon sonu yollar ayrılmalı.

Uğur Boral: Tekniği, sürati, mücadele gücü harika, Ona çok gereksinim duyulan bir zamanda sakatlandı, çok yazık...

Andre Santos: Çok teknik, çok kaliteli bir futbolcu. Ama asla sol bek oynatılmamalı.

Cristian Baroni: Belli bir istikrara sahip olmasına rağmen, çok müthiş değil. Emre, yanında Ernst gibi bir avrupalı olması lazım.

Vederson: Her zaman güvenilecek bir yedek.

Guiza: Maalesef, çok önemli özelliklere sahip olmasına rağmen süperlig için güçlü ve uygun santrafor değil, pahalı.

Volkan: Yediği basit ve hatalı gollerle, süperligde ciddi puan kayıplarına ve lille'e elenmeye neden oldu, takımın moral motivasyonunu olumsuz anlamda etkiledi. Mutlaka, iyi ve tecrübeli bir yedek kaleci alınmalıdır.

Bilica: Baş sorumlulardan, özellikle Bursa ile hem kupa hem süperlig maçında ceza sahası içinde Volkan Şen e yaptığı gereksiz fauller nedeniyle 2 gol yenilmesine ve Bursa'ya 3 puan kaptırılmasına neden olarak Fenerbahçe'nin şampiyonluk ve ikincilik şansını neredeyse yok etti. Seneye kalacak ise stoper oynatılmamalı, orta sahada daha başarılı olabilir.

Başkan, yönetim ve sportif direktör Aykut Kocaman ile birlikte sezon sonunda, teknik kadro ve futbolcular ile ilgili radikal kararlar almalı ve mutlaka başta kaliteli bir stoper olmak üzere, 2-3 avrupalı futbolcu ile takım takviye edilmelidir.

2009-2010 SEZON HEDEFİ İSE TÜRKİYE KUPASINI KAZANMAK VE ŞAMPİYONLAR LİGİNE KALMAK OLMALIDIR.

Şevket Onat

16.03.2010

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..