Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Celsea'dan Miroslav Stoch transfer etti!

Fenerbahçe Celsea'dan Miroslav Stoch transfer etti!
 

Fenerbahçe son maçta kaybettiği şampiyonluğun acısını çıkarmak üzere birbiri ardına transferlere başlıyor.

İlk transfer, Galatasaray’ın da çok istediği Miroslav Stoch'u Chelsea’den transfer ederek, ezeli rakibine ilk golü attı!

Gerçi çok transfer yapmak, dünyaca ünlü sporcuları renklere bağlamak pek fazla bir işe yaramıyor. Geçen yılın devre arasında Galatasaray’ın yaptığı transferlere bakacak olursak, zamansız ve yersiz yapılan transferlerin faydadan çok zarar getirdiği açıkça görebiliriz. Bazı oyuncular yaptıkları hareketlerle diğer oyunculara kötü örnek teşkil eder. Örnek; Galatasaray’a kiralık olarak getirilen Jo’nun maç sonrası evinde verdiği partiler, Fenerbahçeli futbolcuların otel odalarında yaptıkları malum âlemleri…

Bir takımın şampiyon olması için ille de ünlü sporcu olması gerekmiyor. Karakterli, dürüst, çalışkan, mücadeleci futbol işi bitiriyor. Tabi bir de yetenek gerekli! Zaten yetenek olmasa, futbolcu olmazdı.

Geçen dönemin şampiyonu Bursaspor’a baktığımızda; Beşiktaş’tan istekleri dışında gönderilen iki oyuncu, Zapotocny ve Ali Tandoğan’ın şampiyonlukta, Federasyonla birlikte önemli katkılarının olduğu açıkça görülür.

Fenerbahçe, Galatasaray'a Miroslav Stoch konusunda nasıl çalım attı?

Fenerbahçe Slovak oyuncu Miroslav Stoch'u renklerine bağlarken, transfer kriterleri neler?

Evet, Fenerbahçe 21 yaşındaki oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Bu imza attırılırken, amaç rakip takımın elinden oyuncu mu almak? Yoksa gerekli olduğu için mi transfer etmek?

Fenerbahçe Kulübü’nden ve televizyonundan yapılan açıklamayla bu transfer haberi kamuoyuna duyuruldu.

Bildiğiniz gibi Miroslav Stoch 2009-2010 sezonunda kiralık olarak Twente’de forma giymişti. Ve Twente’nin şampiyonluğunda önemli katkı yapan oyunculardan birisi. Zaten yetenekli olmasa, Chelsea transfer etmezdi.

Miroslav Stoch, Slovakya Milli Takımının önemli oyuncularından birisi.

Transfer borsasının açılması ile birlikte bombalar birbiri ardına patlamaya başladı. Hele Futbol Federasyonunun aldığı 6+4 kararı, kulüplerimizin havaya para saçması anlamına geliyor. Gerçi bu kararın en büyük savunucuları Fenerbahçe kulübü başkanı başta olmak üzere, dört büyük kulübün yöneticileri. Bizim futbol dünyamızda onlar ne söylerse o yapılıyor.

Miroslav Stoch Fenerbahçe kulübüne hayırlı olsun.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..