Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe devreyi kapatmış

Fenerbahçe devreyi kapatmış
 

www.milliyet.com.tr/galeri


Son haftalardaki ileriye oynayan oyun yapısı ve temposuyla, kötü başladığı sezonda kötü gidişata dur diyen, kazandığı derbi maçlarla moralleri pekiştiren, 9 haftadır yenilgi yüzü görmeyen, son 3 haftada aldığı üstüste galibiyetlerle zirveyi zorlayan Fenerbahçe; Konya deplasmanındaki oyunuyla devreyi kapatmış görüntüsü veriyor.

Edu ve Lugano'nun cezası nedeniyle oynamadığı maçta; Önder ve Yasin şimdilik uyumlu bir oyun sergiliyorlar. Ancak orta alan ile ileri uçtaki gereksiz top kayıpları, Konyaspor için ani ataklara neden oluyor. Deivid, Alex ve Güiza arasında arapas organizasyon eksikliği sözkonusu. Emre'nin de pasif kalması sonucu, kaptırılan her top Volkan'a kadar ulaşıyor.

Milli kalecimiz bu akşam da tarzına yakışır gereksiz bir çıkışla, Veysel'e çalım atarak topu orta alana doğru uzaklaştırdı. Oradan ayağına hakim bir oyuncunun boş kaleye topu göndermesi içten bile değildi.

Az gelişen bir Fenerbahçe atağında, kalecinin ceza sahasına gönderilen topu yumruklaması ve yakın mesafede olan Önder'in vücudunu siper etmesi sonucu kendisine çarpan top ağlarla buluştu. Konyasporlu oyuncuların elle oynama itirazına rağmen hakem Müftüoğlu biran tereddüt de etse golü verdi. Ben de elle oynama olduğu düşüncesinde değilim. Önder'in yaptığı hareket, dönen topa vücudunu siper etmekti ki zaten kaleciyle arasındaki mesafe de oldukça kısaydı. Hatalı olan davranış, Müftüoğlu'nun karar vermede tereddüt yaşamasıydı.

Maça durgun başlayan Deivid, yine fırsatçılığını konuşturdu ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe oyuna hakim olacak bir düzen oluşturamadı ve halen dağınık bir görüntü çiziyor. Ancak yıldız farkı maç sonucuna da ister istemez etki ediyor.

Fenerbahçe'nin etkisiz ve dağınık oyunu 2.yarı boyunca da devam etti. Maçta etkili olan Konyaspor'du ancak elde ettiği pozisyonları değerlendirmesini bilemedi. Veysel'in ceza sahanın sağ tarafından şık bir bilek hareketiyle topu kontrol edip düzgün bir vuruşla kaleye gönderdiği top, Fenerbahçe kalesinin tepe noktasındaki yırtıktan çıkıp saha içine geri döndü. Volkan da dahil herkes biran pozisyonun gol olduğundan şüphe ettik.

Fenerbahçe aldığı bu 3 puanla, devre boyunca bir gün de olsa lider olma başarısını göstermiş oldu. Sallana yuvarlana devre arasını kapatmış bulunmakta. Umarız ki bu devre arasını iyi değerlendip uygun noktalara uygun transferler yaparak, 2. yarı büyük takım kimliğini sahaya yansıtır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..