Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Fransa Finale Koştu

Öncelikle Berlin Panteri Turgay Şeren’e Tanrı’dan rahmet, ailesine, Galatasaray camiasına ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum.

Daha Turgay Şeren’in vefatının şokunu atamadan Türk spor basınının önemli isimlerinden Naci Yalınkılıç’ı kaybettiğimizin haberiyle sarsıldık. Naci Yalınkılıç’a da Tanrı’dan rahmet, ailesine, sevenlerine, spor ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Sizleri asla unutmayacağız.

Almanya, Khedira ve Gomez’in yokluğunda sistem değişikliği yaparak sahaya çıktı. Müller ile tek forvete dönen Löw, Khedira’nın yerine de Emre Can’a şans verdi. Almanya, Schweinsteiger, Mesut, Emre Can, Kross ve Draxler ile Fransa’nın hızlı adamlarına karşı orta sahayı kalabalık tutmayı amaçladı.

Dev yarı finale Fransa baskılı başladı. Fakat Horozların 7.dakikadaki tehlikelerinden sonra Almanya oyunda dengeyi kurdu ve ilerleyen dakikalarda da oyunun üstünlüğünü eline geçirdi. İlk yarı tamamen Almanya’nın üstünlüğüyle sona erecekken Schweinsteiger’in uzatmalarda atılan kornerde ceza sahasında topa elle müdahalesi Fransa’nın sürpriz bir penaltı kazanmasına neden oldu ve Horozlar bu penaltıyla devreyi 1-0 önde kapattılar.

Almanya, ikinci yarıda bu golün şokunu üzerinden atamadı. Alman defansının hatasıyla Pogba’nın getirdiği topta yine Schweinsteiger, Griezmann’ın topa vurmasını engelleyemedi ve skor 2-0 oldu. Maç da bu skorla sona erdi.

Almanya için ‘’ şanssızdı ‘’ demek ne kadar doğru bilmiyorum. Emre Can, Khedira’yı aratmadı. Ancak Gomez’in yokluğu hissedildi. Müller, oyun içerisinde etkili olmasına rağmen kendisinden beklenilen santrafor mevkiinde etkisizdi. Nitekim bu futbolcu turnuvayı gol atamadan kapattı.

Almanya bu turnuvadaki ilk golünü de Boateng’in aynı Schweinsteiger gibi ceza sahasında topa elle müdahalesi sonucu penaltıdan yemişti. Aynı tür iki pozisyonu yaşamak ve ikisinde de penaltıya neden olmak elbette şanssızlıkla açıklanamaz. Schweinsteiger kalitesi ve tecrübesinde bir futbolcu topa o şekilde yükselmemeliydi.

Boateng’in sakatlanıp çıkması Löw için bir şanssızlıktı. Löw yaptığı diğer iki değişiklikten de istediği verimi alamadı. Sane yine bir şeyler yaptıysa da, Goetze benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Fransa ise sürpriz bir penaltıyla ayağına gelen fırsatı çok iyi değerlendirdi. Fransızlar, ilk yedi dakikası hariç Almanya’ya boyun eğdikleri ilk yarıyı 1-0 önde kapatmanın avantajını iyi kullandılar.

Didier Deschams, ikinci yarıya da aynı kadroyla çıkarak bence doğru yaptı. Pogba, Payet, Sissoko, Griezmann ve Giroud gibi etkili ayaklara sahip olan Horozlar, ikinci yarıda da bir ara topu Almanlara verseler de rakiplerinin iyi top yapmasına izin vermediler. Pogba’nın Alman defansının hatası sonucu kaptığı topla gelen gol ise Panzerlerin fişini çekti.

Burada Griezmann’a ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Fransız futbolcu tam anlamıyla mükemmel bir maç çıkarttı. Attığı iki golle de ülkesini finale taşıyan isim oldu.

Böylece Fransızlar, Almanlar karşısındaki şanssızlıklarını da kırmış oldular. Kağıt üzerinde favori sayılan Almanya’yı yenip kendi ülkelerinde düzenlenen turnuvada finale kalarak da büyük bir iş başarmış oldular.

Bizleri Pazar gecesi Portekiz- Fransa finali bekliyor. Dilerim Euro 2016 adına yakışır bir finalle sona erer.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..