Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Burgazada'lı Ahmet Hoca ve minik öğrencileri

Burgazada'lı Ahmet Hoca ve minik öğrencileri
 

Serdar YILDIRIM


İstanbul'un incisi Adalar İlçesi'nin Burgazada Mahallesi. Henüz bozulmamış doğası, sakin kimliği ve bol oksijeni ile gerek yazlıkçı kesiminin gerekse günübirlikçilerin vazgeçilmez uğrak yeri. Her inançtan, her milletten insanın on yıllardır bir arada kardeşçe yaşadığı yeryüzü cenneti. 
 
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte nüfusu neredeyse on katına çıkan ada da her yaştan kesimin yüzme ve su sporları ile ilgilenebileceği Adalar Su Sporları Kulübü mevcut. Yüzme derslerinin yanı sıra yaz boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenen kulübün her sene şampiyonluğa oynayan bir de su topu takımı bulunmakta.
Çocuklarını yüzme öğrenmeleri ve spor yapmaları için güvenli bir yer olan Adalar Su Sporları Kulübü'ne teslim eden ebevenler de kendi sağlıkları için adada uzun yürüyüşlere çıkarlar. Sabahın erken saatlerinde ve akşam üzereleri ada yolları yürüyüş ve koşu yapan insanlar ile dolar. 
 
Ayrıca adanın dör bir yanında bulunan plajlardan denize girmek ve yüzmek te mümkün.
Bunların yanı sıra Burgazada'nın Ayanikola bölgesinde, ilkokulun hemen arkasında sporseverlerin gerek basketbol gerekse futbol oynayabilecekleri iki adet saha bulunmaktadır.
Ülkemizde en çok sevilen spor dalı olan futbol, Burgazada sakinleri için de vazgeçilmez bir aktivitedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin verdiği destek ile adalıların hizmetine sunulan bu tesiste futbol ve basketbol severler dileciğince bu oyunlarını oynayabilmektedirler. 
Son iki yaz sezonudur futbol sahasında futbol oynamanın yanı sıra çocuklar için bulunmaz bir hizmet niteliği taşıyan futbol eğitimi de verilmekte. Geçmişinde nice spor başarıları bulunan adamızın sevilen ve sayılan ismi Ahmet Karasu (Ahmet Hoca) bu işe tamamen gönülden ve severek el verdi. Geçmişte ve halen çalıştırdığı takımları başarıdan başarıya koşturan Ahmet Hoca, adadaki her yaştan futbolseverin mutlaka hamuruna dokunmuş bir eğitmen. O nun sayesinde ada gençleri hem spor yapıyor, hem sosyalleşiyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar. Kurdukları iletişim bağı ile yeni arkadaşlıklar edinmenin yanı sıra, Ahmet Hoca' nın spor ile birlikte verdiği eğitim sayesinde saygılı ve paylaşımcı birer birey oluyorlar.
Sizler de bir akşam üzeri Burgazada futbol sahasını yanından geçerseniz eğer o çocuklarının içindeki spor sevgisine, heyecanlarına ve mutluluklarına şahit olabilirsiniz. Ben Ahmet Hoca' yı gönülden tebrik ediyor ve daha nice Ahmet Hocalar' ın yetişmesini temenni ediyorum. 
Ülkemizde Ahmet Karasu'lar olduğu müddetçe inanıyorumki sevgi ve spor birleşerek kötülük ve savaşları yenecektir. Teşekkürler Ahmet Hoca. Saygılarımla.
 
Toplam blog
: 21
: 310
Kayıt tarihi
: 10.05.14
 
 

İstanbul Burgazada doğumluyum. Sakarya Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Anadolu Üniversitesi İşle..