Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Ronaldo Finalde

Futbol bir takım oyunudur. Gelgelelim Real Madrid’in iki yıldızını karşı karşıya getirmesinden dolayı Portekiz- Galler maçı Ronaldo- Bale mücadelesi şekline dönüştü.

Bu iki kaliteli isim de görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Lakin gülen Ronaldo oldu. Üstelik Portekizli yıldız bir gol ve bir asistle takımını finale taşıyan isimdi. Yani bir anlamda Ronaldo- Bale düellosunu Cristiano Ronaldo kazandı.

Esasen Portekiz takımının bütün oyun planı da Ronaldo üzerine kurulu. Tek amaçları rakip ceza sahası civarında Ronaldo’yu topla buluşturmak. Ronaldo’nun Galler maçına kadar istediği topları aldığını söyleyemeyiz. Fakat bu maç tam anlamıyla onun maçı oldu.

Aslında Galler de oyun planını Bale üzerine kursa da takım oyununu biraz daha ön plana çıkaran bir görünümü vardı. Bale, takımına çok büyük katkı yaptı ama bu katkısı skoru değiştirmeye yetmedi.

Şimdi gözler bu geceki Fransa- Almanya maçına çevrildi. Portekiz’in finaldeki rakibi bu iki güçlü ülkeden biri olacak. Açık konuşmak gerekirse Portekiz’i finalde Galler maçına göre çok daha zor bir mücadele bekliyor.

Çünkü Fransa da, Almanya da çok güçlü takımlar ve işin gerçeği Fransa- Almanya maçının galibi turnuvanın da kağıt üzerinde favorisi olacak. Üstelik Portekiz’in Galler maçında ilk defa bir doksan dakikadan galip ayrıldığını da unutmamak gerekiyor.

Artık Euro 2016’nın sonuna yaklaşıyoruz ve heyecan giderek doruk noktasına ulaşıyor. Bakalım Fransa, Almanya karşısındaki şanssızlığını kırabilecek mi? Yoksa sistem takımı Panzerler, Fransa engelini de aşıp kupayı bir ucundan tutacaklar mı? Ve Portekiz yeni rakibi karşısında neler yapabilecek?

Bize de bu heyecan kasırgası içerisinde futbolun zevkine varmaktan başka bir şey düşmüyor. Kendi ligimizin handikapına girmeden önceki bu son futbol ziyafetlerini ağız tadıyla izlemek dileğiyle…

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..