Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar ve arkaplan(Güncellendi)

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından notlar ve arkaplan(Güncellendi)
 

Ntvspor.net


Çata çat ve cezası!

Fenerbahçe ile, özellikle Kadıköy’de çata çat oynamak istemek Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürmek. Çata çat oynamak istemek iyi; ama gerçek çata çatın yolu öncelikle önlem esaslı oyuna saygı duymayı gerektiriyor. Geçtiğimiz yıl Kadıköy’e favori gelen Sivasspor ve Bursaspor favori hissetmenin ve Fenerbahçe ile önlem esaslı oynamamanın bedelini dört gol yiyerek ödemişti. Gençlerbirliği ilk yarıda dört faul yapmış. Fenerbahçe’nin Kadıköy tarihinde dört faulle oynayıp Fenerbahçe’yi yenen bir Türk takımı olduğunu sanmıyorum. Fenerbahçe’nin mücadeleci ve arzulu görünmesi, kamuoyunda Fenerbahçe’nin kalan maçlarıyla ilgili fikir verecektir; ama geçen yıl oynanan Bursaspor ve Sivasspor maçlarının kasetlerinin izlenmesi halinde gamsız denilen takımın da benzer performans gösterdiği görülecektir; bu nedenle takıma ilişkin artı öngörülerde bulunmak için bu maç yeterli değil.

Alex ceza kesme işini başarıyla sürdürüyor. Emre’nin cezasının bitmesi beklendiği gibi olumlu etki yapmış; orta saha hem savunmayı hem hücumu Emre ile daha iyi yapıyor. Topuz sağ önde verimsizdi. Top rakipteyken mücadelesinin iyi olması bu maç özelinde iş gördü; ama topu ayağına veren ve “hadi oyna bakalım” anlayışıyla oynayan rakiplere karşı, bu oyuna uygun olmayan oyun karakteri açığa çıkacaktır. Trabzonspor, Fenerbahçe’ye hizmet ediyor. Geçen hafta Trabzonspor’lu oyuncuların Gençlerbirliği karşısında yaşadığı telaş ve mahkumiyet Gençlerbirliği teknik yönetimi ve oyuncuları için yanıltıcı olmuş; bu yanılgı, kendilerine güvenlerinin "fazla" artmasına yol açmış. Gerçekçi olmayan güvenin bedelini Fenerbahçe maçında ödediler. Gaziantepspor da Trabzonspor telaşıyla son maçından puanla ayrıldı ve hocası bu sayede kurtuldu. Fenerbahçe, Gaziantepspor hocasının takımın başında kalması ile önümüzdeki maçta da Gençlerbirliği gibi bir takıma karşı oynamış olacak. Tek farklı yan, deplasman olması. Gençlerbirliği, öne ve arkaya birer oyuncu alırsa daha iyi bir takım olabilir. Serdar, ligimizin en kötü kalecilerinden. Kahe ile deplasmanda, özellikle büyüklere karşı etkili olmak çok zor; hantal bir oyuncu. Bir Mahmut ve bir Balili, Gençlerbirliği’nin ihtiyacını karşılar. Bir de kazanılan puanların doğru analizini yapan, ders almış bir teknik yönetim. Kuddusi Müftüoğlu mükemmel maç yönetti.

NOT: Tartışılan bir ikinci sarı kart pozisyonu yaşanmış. Bu pozisyonda hakem hatalı. Böylesine net bir sarı kartlık ihlalin cezasının verilmemiş olması, Alex'e itirazdan gösterdiği sarı karttan sonra seyirciden gördüğü baskıya verilmiş bir tepki olabilir. Skorun da rahatlığı ile, Müftüoğlu, seyirciye güç gösterisi yapmak ya da etki altında kalmadığını kanıtlamak istemiş olmalı(5-10-2009).

futbolteknik@hotmail.com

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..