Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kapıyı Araladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçnda Sturm Graz'ı deplasmanda mağlup ederek tur kapısını araladı.

Fenerbahçe maça çok iyi başlayamadı. Nitekim basit bir golle de yenik duruma düştü. Fakat Sarı- lacivertliler bu golden sonra istedikleri oyunu sahaya yansıtmayı başardılar ve bunun sonucunu skor olarak da aldılar.

Geçen sezondan çok farklı bir Fenerbahçe izledik. Aykut Kocaman etkisi kendisini net bir şekilde gösterdi. Fenerbahçe maçın başındaki o bölüm hariç, oyunun genelinde hakim olan taraftı. Topa rakiplerinden daha fazla sahip olan sarı- lacivertliler, hemen her bölgede de rakiplerine üstünlük sağladılar.

" Hemen her bölgede " diyorum, çünkü defansta çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Yenilen gol zaten en güzel örneği oluşturdu. Bunun dışında Roman Neustadler bazı önemli hatalar yaptı. Keza Şener de beklentilerin altında kaldı. Örneğin ikinci yarıda sağdan ceza sahasına getirdiği topu Ahmethan' a aktarmaması maçın skoruna etki etti.

Bu maçı izledikten sonra Kjaer' in takımda kalması gerektiği yönündeki düşüncem kesinlik kazandı. Fenerbahçe eğer bu sezon yüksekleri hedefliyorsa güçlü bir stoper tandemine sahip olmalı.

Fenerbahçe' yi ofansif olaraksa beğendim. Valbuena ve Nabil Dirar oyuna büyük katkı yaptılar. Alper Potuk son yıllardaki en güzel futbolunu sergiledi.

Böylesine önemli bir maçta kendisine görev düşen genç Ahmethan, performansıyla ilerisi için umut verdi. Isla da oyuna girdikten sonra sergilediği performansla ne kadar önemli bir transfer olduğunu gösterdi. İlerleyen dönemde Şener' in yerini onun alacağını düşünüyorum. Nabil Dirar' la güzel bir ikili olacaklar.

Özetle, Fenerbahçe tur kapısını aralarken ilerisi için de umut verdi. Bu sene farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Ancak santrafor transferinin artık yapılması gerekiyor. Öte yandan stoperdeki Kjaer- Skrtel ikilisinin de korunmasının şart olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan Fenerbahçe' nin en önemli kozu olan taraftarların da, artık tribündeki yerlerini almalarının zamanı geldi.

Aykut Kocaman Türk futbolu için önemli ve doğru bir rol model. Türk futbolunun Aykut Kocaman' a ve Aykut Kocaman' ın başında olduğu başarılı bir Fenerbahçe' ye ihtiyacı var. Aykut Kocaman' lı Fenerbahçe sezona güzel bir başlangıç yaptı. Yolun açık olsun Aykut Kocaman ... Başarılar Fenerbahçe ...

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..