Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Konyaspor'u rahat geçti...

Fenerbahçe Konyaspor'u rahat geçti...
 

Sivas, Antalya, Trabzon, Manisa, Kayseri, Beşiktaş, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Konya... 

Türkiye’nin şehirlerini saymıyorum! 

Bunlar Fenerbahçe’nin Süper Lig’de yendiği son 9 takımın isimleri… 

Fenerbahçe bu takımlarla oynadığı hiçbir maçta puan kaybetmediği gibi net skorlarla rakiplerini yenerek 27 puanı hanesine yazdırdı. 

Evet, Fenerbahçe 16. haftada oynadığı ve 2-1 yenildiği Ankaragücü maçından bu yana (Tabi kupa maçlarını saymazsak!) hiç puan kaybetmeden, ligin zirvesine kuruldu. 

Bir zamanlar uzaylılar gibi futbol oynadığı anlatılan Trabzonspor ve devre arasında aldığı yıldızlarla(!)ligin ikinci yarısındaki tüm maçları kazanacağı lanse edilen Beşiktaş’ın yapamadığını Fenerbahçe hayata geçiriyor. 

Fenerbahçe kendine rakip olabilecek takımların hepsini bir bir yenerek, lig şampiyonluğuna göz kırpmaya başladı.! 

Bir haftadan beri; önce Trabzonspor yöneticilerinin gürlemesi(!) ardından Beşiktaşlı yöneticilerin, Trabzonspor’a destek verme gayesi ile seslerini yükseltmeleri( Sanki 10 kişilik Trabzonspora yenilerek verdikleri destek yetmezmiş gibi…) ile gerilen ilişkiler, Fenerbahçe’nin Konyaspor’u yenmesi ile zirve yaptı! 

Ne Konyaspor’un hocası Yılmaz Vural’ın bir haftadan beri, Fenerbahçe’yi yeneceğiz söylemleri, ne de Yılmaz Vural’a inanarak, Fenerbahçe’nin Konyaspor’a puan kaybedeceği kehanetinde bulunan Şenol Güneş’in kehanetleri gerçekleşmedi.

Fenerbahçe, iki golcüsü Niang ve Semih’in golleriyle Konyaspor’u 2-0 yenerek, 24 saatliğine verdiği liderliği, Trabzonspor’dan geri aldı. Hem de averajını artı bir arttırarak! 

Fenerbahçe, Spor Toto Lig 25. hafta maçında Şükrü Saracoğlu stadyumunda Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek ligde üst üste 9. galibiyetini aldı. 

Aykut Kocaman, Christoph Daum’un 8 maçlık rekorunu şimdiden geride bırakarak, Arena’daki Galatasaray derbisi öncesi moral buldu. 

Fenerbahçe bu performansı ile Futbol Birleşik Cephesi’nin hayallerini köreltti! 

Oysa ne hayalleri vardı… 

Fenerbahçe kendilerinin kaybettiği puanlar gibi puanlar kaybedecek, onlarda hak etmedikleri şampiyonluğu alacaklardı. 

Bir hafta boyunca Futbol Federasyonunu ve Merkez Hakem Kurulunu, hakemler üzerinden eleştiren Birleşik Cephe üyeleri, Trabzonspor Kasımpaşa maçında Kasımpaşa’nın verilmeyen iki penaltısı için niye seslerini çıkarmazlar? 

Fenerbahçe’nin hakemler tarafından kollandığını iddia edenler, kimin, nasıl kollandığını bu hafta görmüşlerdir her halde. 

Fenerbahçe, kazandığı kazanma alışkanlığı ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..