Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin altını ince ince oyan bakan!

Fenerbahçe'nin altını ince ince oyan bakan!
 

 Geçen hafta Aykut Kocaman ne diyordu?

“İnce ince Yasemince…”

Bunun anlamını herkes bir taraflara çekti. Ancak bunun Fenerbahçeliler için tek bir anlamı vardı. O da 3 Temmuz’dan bu yana yürütülen Şike Soruşturmasında, Fenerbahçe’nin yerle bir edilmesi için çalıştığı. Sağ olsunlar herkes elinden geleni yaptı.

Başta Galatasaray ve Trabzonspor olmak üzere, herkes Fenerbahçe’nin bitirilmesi için elinden geleni yaptı. Özellikle Galatasaraylılar, UEFA’ya ihbar üstüne ihbar yaptılar.

UEFA’da görev alan Galatasaraylılar, Cornu’yu nasıl bilgilendirdiklerini gizleme gereği bile duymadılar. Neredeyse Fenerbahçe’nin tüm maçlarını şike yaparak kazandığını bile iddia edenler vardı!

Cornu’nun UEFA adına CAS’a verdiği savunma hala aynı yerinde duruyor! Bu savunmanın hazırlanmasında UEFA müfettişlerinden olan İlhan Helvacı’nın acaba bir katkısı oldu mu?

Ya Trabzonspor kanadı?

Uzun zamandan beri sahada kazanamadıkları kupayı, masa başında almaya çalışıyorlar. Her gün yeni bir yönetici çıkıp, şampiyonluk kupasını istiyor.

Bu isteklere daha fazla dayanamayan bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzon semalarında kupanın ruhunu(!) gören Trabzonspor yöneticilerine, bakırcılar çarşısında yaptırdıkları hayali bir kupayı(!) göndermişler.

3 Temmuzdan bu yana yürütülen soruşturmanın ne kadar içi boş olduğu iddianame açıklandıktan sonra görüldü! İddianamenin içi boş olunca, bu kez Etik Kurul’un raporu basına sızdırıldı. Soruşturma dosyalarında olmayan bazı maçların Etik Kurul raporunda olması da kafaları karıştıran ayrı bir konu!

Bir kanunda değişikli yapıldı. Bu değişikliğin Aziz Yıldırım için yapıldığı yaygarası kopartıldı. Yasa önce veto ettirildi. Sonra aynı şekilde çıkınca, aslında yasanın Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için çıkartılmadığı, tutuklu bulunan diğer kulüplerin yönetici ve oyuncuları için çıkartıldığı ortaya çıktı.

Son günlerin popüler gündemi 58. madde değişikliği Fenerbahçe üzerinden yürütülüyor. Bu madde ile ilgili söylemlere bakıldığında, kimsenin Fenerbahçe’yi düşünmediği, herkesin kendini düşünerek böyle girişimlerde bulunduğu ortaya çıkıyor.

Fenerbahçe’nin oynayacağı her maç öncesi, her hangi bir şekilde Fenerbahçe’yi yıpratacak bir açıklama mutlaka geliyor. Sağ olsunlar, bu açıklamalar Fenerbahçe’ye ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor.

En son motivasyon kaynağı(!)nı hep birlikte televizyonlardan izledik. Kabinenin Trabzon Bakanı, pardon Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da yaptığı açıklamada; sahada kazanamadıkları şampiyonluğu, masa başında almaya çalıştıklarını şu özlü cümle ile anlattı! “Şampiyonluk kupasını almak için ince ince çalışıyoruz

Kolay gelsin Sayın Bakan!

Benim anlayamadığım bir konuda şu; Sayın Bakan diyor ki, Trabzon gelişirse, Türkiye gelişir. İyi de Trabzon’un Türk ekonomisine katkısı nedir? Trabzon’un milli gelirden aldığı pay ile verdiği katkıda denge nedir?

Eğer bir ülkede, bir bakan bu şekilde Fanatik konuşuyorsa, o ülkede ‘İleri Demokrasi’ uygulanıyor demektir! Bir bakan bu şekilde konuşuyorsa, o bakan “Usta” bir bakan demektir!

Gelelim Fenerbahçe-Gaziantep maçına: Bence Fenerbahçe’nin oynadığı hiçbir maçın fazla önemi yok. Fenerbahçe bu sene konu mankeni olarak kullanılıyor!

Ülkenin etkili ve yetkili kişileri bu yıl başka bir amaçla futbola bakıyorlar.  Amaç 2000 ruhunu(!) tekrar canlandırmak ve Fenerbahçe’yi ele geçirmek!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..