Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’nin son kalesi

Fenerbahçe’nin son kalesi
 

Fenerbahçe’nin kötü oynadığı dönemler de dahil derbilerdeki yüksek performansı Beşiktaş maçı öncesi umut verse de bu sefer işler istenilen şekilde gitmeyebilir.

Fenerbahçe’nin yıllardır yaşadığı en büyük problemlerden biri olarak oyuncuların “Maç seçmesi” gösteriliyordu.Takım çok kötü oynadığı dönemlerde bile, Galatasaray, Beşiktaş gibi güçlü rakiplerine karşı aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyordu. Ne yazık ki uzun lig maratonu sadece bu maçlardan ibaret değil ve bu eforun tek başına şampiyonluklar getirmeyeceği ortada ancak alınan bu derbi galibiyetleri taraftarın öfkesini bir nebze olsun dindirmeye yetiyor. Sanırım Fenerbahçeli oyuncular da yıllardır bu durumun farkında olacak ki, derbilere (özellikle kötü oynadıkları dönemlerde) ayrı bir motivasyonla çıkıyorlar. Aslında bu motivasyonlarını tüm maçlara yaymaları onların görevi. Chelsea, Stoke City karşısında, Manchester United’a karşı nasıl oynuyorsa öyle oynuyor. Bu futbolun bir gereği, çünkü artık kolay bir maç yok. Ne yazık ki Fenerbahçe’de bu standart yıllardır yakalanamadı. Yakalanamamasından dolayı ki, Şampiyonlar ve Avrupa Ligi kaleleri elden gitti. Elde sadece Türkiye Ligi ve kupası kaldı. Young Boys ve Kayserispor gösterdi ki, takımınızın değeri kaç milyon Euro olursa olsun rakip takım kadar koşup, mücadele etmiyorsanız, ruhsuz ve vurdumduymaz oynuyorsanız kaybetmeye mahkumsunuzdur.

Sadece güçlü takımlara karşı alınan güzel sonuçlar tek başına yeterli değildir ve şampiyonluk yolunda hiç bir zaman yeterli olmayacaktır. Ligde şampiyon olabilmek için Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı yendiğiniz gibi Bucaspor’u, Kayserispor’u da yenmeniz, en azından iyi mücadele ortaya koymanız gerekir. Oyuncuların bu mücadelelerini her maçta en üst düzeyde göstermelerini sağlamak teknik kadronun işidir.Demek ki teknik kadro bu görevini şimdiye kadar başarıyla gerçekleştiremedi ya da oyuncuların mental yapısı bunu karşılamaya uygun değil. Her iki durumda da ciddi bir sorun olduğu aşikar.Sonuç olarak, Fenerbahçe’nin Pazar günkü maça özel bir motivasyonla çıkmasını beklemek sürpriz olmaz ama işleri bu sefer moralli Beşiktaş karşısında gerçekten zor. Beşiktaş'a karşı alınacak bir galibiyet Fenerbahçe'yi tek başına düzlüğe çıkarmaz ancak sonrasında gelecek galibiyetlerle Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkartabilir. Alınacak bir mağlubiyet ise kötü olan gidişatı daha da kötüleştirecek. Bakalım Fenerbahçe yıllardır alışık olduğu derbi galibiyetlerine devam edip, son kalesini elinde tutabilecek mi?

 
Toplam blog
: 6
: 599
Kayıt tarihi
: 05.09.10
 
 

1989 doğumluyum, Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Basketbol ve futbol ile ilgileniyorum. Fırsat bul..