Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Şampiyonluğa Koşuyor

Fenerbahçe Şampiyonluğa Koşuyor
 

 

Deplasmanda Gaziantepspor’u 3-0 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk havasına iyice girdi.

Maça ev sahibi Gaziantepspor hızlı başladı. Ancak bu çok kısa sürdü. Mustafa’nın şutunu genç kaleci Mert’in kurtarması maçın kırılma anı oldu.

Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe’ye geçti. Nitekim sarı- lacivertliler 10.dakikada Emenike ile 1-0 öne geçtiler. Bu gol, üzerinde durulması gereken bir goldü. Çünkü Emenike, bu golü iki Gaziantepsporlu futbolcunun arasından tamamen gücüyle, ayakta kalarak attı.

Aynı Emenike 33.dakikada kendi yarı sahasından gelen yüksek topta Binya’nın hatasını iyi değerlendirdi ve yine hızını ve kuvvetini konuşturarak ikinci golünü attı.

Sergen Yalçın, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Gaziantepspor bunun da etkisiyle ilk yarıya göre daha düzgün bir görüntü verdi. Fakat Fenerbahçe ilk yarıda da, ikinci yarıda da geçmiş maçlara oranla farklı olarak daha fazla pasa dayalı futbol oynadı. Böyle olunca oyunun kontrolü yine Fenerbahçe’de kaldı.

Fenerbahçe, pasa dayalı kontrollü oyun sayesinde Gaziantepspor’a oynama şansı vermedi. Bu arada iki takım oyuncuları arasındaki kalite farkı da açıkça kendini gösterdi. Özellikle Emenike, tek başına Gaziantepspor defansını hallaç pamuğu gibi attı.

Yine kaliteli bir ayak olan suskun golcü Sow, Fenerbahçe’nin üçüncü golünü atarak gol orucuna son verdi.

Açık söylemek gerekirse, bundan sonra bir futbol mucizesi olmazsa Fenerbahçe şampiyonluğu kimseye bırakmaz. Fenerbahçe’nin şu andaki rakibi yine kendisidir. Diğer rakipleri eğer Fenerbahçe çok kötü oynayıp puan kaybederse yarışa ortak olabilirler. Ancak Fenerbahçe öyle bir hava yakalamış ki, zirveyi kolay kolay bırakmaz. Artık şampiyon belli gibi. Bundan sonraki yarış ikincilik için olacaktır.

Fenerbahçe’nin bütün olumsuzluklara rağmen bu tempoyu, bu arzuyu yakalaması takdir edilecek bir olay. Bunun baş mimarı da teknik direktör Ersun Yanal’dır. Belki de yerli bir teknik direktör olduğu için şu başarıya rağmen adı pek geçmiyor. Oysa Ersun Yanal, şampiyon olsa bile Avrupa’ya gidemeyecek bir takıma bu motivasyonu, bu oyun iştahını kazandırdığı için büyük bir tebriki hak ediyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..