Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '10

 
Kategori
Voleybol
 

Fenerbahçe voleybolda şampiyon olurken...

Fenerbahçe voleybolda şampiyon olurken...
 

fenerbahçe


Fenerbahçe erkek voleybol takımı, final serisinde Ziraat Bankası’nı iki 3-2 galibiyetten sonra bu kez de rakip sahada 3-1 yenerek, geçen sezon olduğu gibi bu ligin şampiyonu oldu.

Doğrusunu isterseniz, bu final serisini Fenerbahçe’nin kazanacağını tahmin ediyordum çünkü bir önceki turda İzmir temsilcisi Arkas’ı elerken bu ışığı vermişlerdi ve Fenerbahçe bu Arkas’a 3 sezon önce finalde kupayı kaptırmıştı. Ama onları rahat geçtiler. Ziraat Bankası takımı diri ve genç bir ekip fakat Fenerbahçe kadar bu şampiyonluğa inanmamışlar Ya da

Üst üste verdikleri 3-2 lik maçlar, onlardaki inancı azaltmış, nasıl olsa yenemeyiz düşünce ve çaresizliği içine sokmuş olmalı ki, setlerin en mücadele etmeleri gereken yerlerde, tam aksine

oyundan koptular. İlk 2 sette neredeyse mücadele bile edemediler. Fenerbahçe çok daha fazla istiyordu ve bu açıkca göze çarpıyordu.

Sonuçta, seyircisinin de coşkusuyla, Fenerbahçe’li oyuncular, başta maçın en değerli oyuncusu seçilen Joskoviç’in öldürücü servisleri, hırsını takıma aşılayan kaptan Aslan Ekşi’nin blokları, Emre Batur’un enerjisi, libero Serkan’ın adeta bir kaleci gibi yaptığı inanılmaz kurtarışları ile sezona ŞAMPİYON olarak son noktayı koydular.

Amatör diye nitelendirilen ama profesyonel bir yapılanma ve yönetim gerektiren bu spor dallarına Fenerbahçe büyük önem veriyor ve bu verdiği önemin meyvelerini bir bir topluyor. Bunda Başkan Aziz Yıldırım’ın payı büyük. Futboldan sonra basketbolda başlattığı hamleler ve şimdi de voleybol ile devam ediyor. Avrupa’da final oynayan, kupayı kazanan ve lig de muhtemel şampiyon olan bayan voleybol takımı ise zaten bu yıl Türkiye’nin en başarılı ve popüler takımı. Basketbol’de ise bayanlar sezonu namağlup tamamladı.

Fenerbahçe kulübü bu sezon futbol, basketbol ve voleybolun hepsinde (bayanlar, erkekler) birden şampiyon olabilir. Bu da kolay kolay rakipleri tarafından kırılması güç bir rekor. Çünkü rakipleri yarı finallerde yokken, Fenerbahçe bütün takımları ile final serisi oynayacak.

Erkek voleybol tamam. Şimdi sırada Futbol ve basketbol var.

Fenerbahçe erkek voleybol takımının isminin sonuna eklediği bir sponsoru yok. Buna karşılık güçlü imkanlara sahip olan ve sadece bu alanda mücadele eden, bütün gücünü bu branşta kullanan güçlü müessese takımlarını birer birer dize getirdi. Bu açıdan baktığınızda, 2 sezondur kazandıkları şampiyonluk kupasıyla ne kadar büyük bir başarı elde ettikleri daha iyi anlaşılır.

Bu işe yüreğini koyan ve her maçta büyük mücadele örneği verip, bulundukları camiayı onurlandıran oyuncuların hakkını vermek lazım. Kapasitelerini aşarak mücadele ettiler.

Voleybol, salonun asil bir sporu. Sanıldığı kadar kolay değil. İdmanlarını görseniz, futbol idmanından çok daha ağır. Dakikada bir 3 metreye sıçrayabilmek, ancak çalışmayla olabiliyor. Refleks, sezi ve çeviklik gerektiriyor. Tam bir ekip sporu. Satranç gibi yönetilmek istiyor. Koç Demeter de soğukkanlı ve sevenciliği ile bunu gayet iyi başarıyor.

Fenerbahçe’nin voleyboldeki başarıları beni sadece Fenerbahçe’li olarak mutlu etmiyor, aynı zamanda bu güzide sporun sevilmesinde ve yaygınlaşmasında bu sporu seven biri olarak mutlu ediyor. İlgiyi arttıyor. Yurt dışında bu branşta bütün takımlarımızdan daha büyük başarılar gelmesi açısından umutlandırıyor. Bu spor rekabeti getiriyor ama nedense ne Galatasaray ne Beşiktaş ne bu spora destek veriyor ne de ağırlığını koyabiliyor.

Bu nedenle de kimsenin bizim bir iddiamız yoktu deme hakkı bulunmuyor.

Voleybol şampiyonluğu ve amatör branşlardaki bu yaşanan tüm başarılar Fenerbahçe’nin diğerlerinden nasıl farklı bir düşünceyle yönetildiğinin bir kanıtıdır ve eser ortadadır.

Fenerbahçe sadece bir futbol takımı değildir. Bir spor kulübüdür. Tüm branşlarda, tüm tesisleriyle gençliğin hizmetindedir.

Nihat Özdemir’in maçtan önceki ‘’Arena spor salonumuzun inşaatı devam etmektedir’’ sözü

Voleybol ve basketbol sporunda Fenerbahçe’nin çok daha büyük başarılara imza atacağı, bu dallarda da bir dünya markası olacağı mesajı anlamak hiç de zor değil.

Tebrikler ve Avrupa’da başarılar Şampiyon Fenerbahçe.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..