Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '06

 
Kategori
Ramazan
 

Feshane şenlikleri...

Feshane şenlikleri...
 

Eski istanbul ramzanları kalmadı artık, o güzelim eğlenceler, karagöz, Hacivat, orta oyunları, zenneller...

Eski sahurlarda çalan özel giyimli Davulcular artık yok, bazı belediyeler, sahurda davul çalmasını yasakladı bile, o da teknolojiye yenik düşüyor galiba, çünkü Adana Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak “artık teknoloji ilerledi telefon v.s ile sahura kalkılabilir” diye açıklama yapıp davulcuların sahurda çalmasını yasakladı. Teknoloji tamamda gelenekler ve göreneklerde günümüzde göz ardı edilmemesi gerekir bence. Kısacası eski ramazanlar yok artık, zaman herşeyi girdap gibi yutuyormu ne?

İşte böyle bir ortamda Feshane Şenlikleriyle bir nebzede olsa eski ramazanları yaşatılmaya çalışıyor.

Yapılan etkinliklerle.. 24 Eylül - 23 Ekim 2006 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, bir tatlı huzur iklimi adı altında faliyete geçti..
Konser ve tiyatrolar, İstanbul Ramazan Özel Konuşmaları, Geleneksel Temaşa Sanatları ve Gösterileri, Mabeyn ve Bahçe Etkinlikleri, İstanbul ve Ramazan Konulu Hediyeli Yarışmalar, Kadir Gecesi Özel, Uluslararası Eyüp Sultan Özel Etkinliği, Mihrabiistanbul Özel Yarışmaları, Mehter Konserleri, Dünyadan Sesler (Yabancı Grup Konserleri), İslam ülkeleri ve Müslüman Topluluk Etkinlikleri.

Müzik, orta oyunu, Hacivat-Karagöz, Meddah, Konserler, Kuklalar, Çocuk Tiyatroları, Kostümlü tarihi kahramanlar, Tahta bacak, Animasyonlar
Özel Geceler ve Programlar: Kadir Gecesi özel programı, Şiir Geceleri, Yöresel Geceler, Anne Çocuk İftarı, Mevlevi Ayini Semazen Gösterileri, Mehteran Gösterileri.

Ramazanda ayrıca alışveriş yapabilmek için de II. Mahmut Salonu`nda: Birçok ünlü marknaın ürünlerini, el sanatlarının nadide eserlerini Feshane`ye özel tanıtım fiyatlarıyla bulabilirsiniz.

Küçük Bedesten Salonu`nda Dünyada Ramazan`ı Yaşayın...... Dünyada, Ramazanı birlikte yaşadığımız müslüman ülkelerin Ramazan kültürlerini, lezzetlerini tatmak isteyenlere....

Lale Restaurant: Osmanlı mutfağından özel lezzetler Lale Restaurant`ta iftar sofralarını süsleyecek.

Feshane Bahçesinde İftar: Özel hazırlanan yiyecek-içecek çadırları, iftarını Feshane`de açmak isteyenlere hizmet verecek. Kaliteli, hijyen ve uygun fiyatlarla Ramazan`a özgü lezzetler...

Kısaca eski ramazanları ve Dünyada müslüman ülkelerin ramazanı nasıl yaşadığını ve diğer etkinlikleri Feshanede bulabilirisiniz.

Feshane bu ramazan etkinliklerini, II. Mahmut Salonu, Haliç Salonu, Sadabad Salonu, Küçük Bedesten Salonu, Lale Restaurant, Yiyecek İçecek Çadırı, Çay Çadırı, Bahçe, İskele, Çocuk Eğlence Parkı, Otopark ile hizmet vermektedir. Hayırlı Ramazanlar...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..