Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '06

 
Kategori
Ankara
 

Festivaller ve kuğular

İç Anadolunun bozkırında açan nadide bir çiçek edasındaki başkent Ankara, birbiri ardına düzenlenen festivallerle de bir kültür başkentidir.

Bilmem izleyebildiniz mi?..

12. Avrupa Gezici Filmler Festivalindeki birbirinden ilginç filmler, 1. Ankara Caz Festivalinde müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatan müzik toplulukları ve perdelerini 11.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ile tiyatrosever Ankaralılara açan tiyatrolar, Kasım ayı boyunca sanatın ve kültürün merkezi Ankara'yı onurlandırdılar.

Sanatsever Ankaralılar, bu güzel ve içerikli etkinlikleri izlemeye giderken; değişen Ankara'nın yeni kent çehresine de alışmaya çalışıyorlar. Çok hızlı bir tempoda yapımı süren alt-üst geçit inşaatları , metro kazıları ve yol genişletme çalışmaları nedeniyle kentiçi ulaşımda ortaya çıkan trafik düzenlemeleri ve araç yoğunluğuna...

İş makinalarının ve yüksek tonajlı kamyonların artık her an karşımıza çıktığı kentiçi trafiğinde; festivalleri izleyenler için bu araçlar, kent orkestrasının birer enstrümanı gibidir. Gürültüleri ile ortaya çıkardıkları sesler de, olsa olsa bir gürültüler senfonisidir. Orkestra şefinin yüksek katkıları ile...

Diğer tarafta ise yanı başında süren alt geçit çalışmalarına aldırış etmeden, Kuğulu Parkın serin sularında süzülen kuğuların sessizliği... Bir karşı duruş örneği.. Su içindeki dengeli süzülüşleri ve beyaz tüyleri ile doğaya ve çevreye saygı duyulmasını isteyen sessiz tepkileri..

Onları izleyenler ise sadece aklanmış saçları ile banklarda oturan bir kaç emekli ve torunları...

Sanata ve kuğulara sahip çıkmak istiyorsanız eğer, Kuğulu Park sizi bekliyor... Kuğulu Parka gidin ve kuğuların sessizliğini paylaşın.

 
Toplam blog
: 7
: 578
Kayıt tarihi
: 20.11.06
 
 

Yarım asırlık bir çınar olma yolunda... Kamuda çalışıyor.  Fotoğraf, sinema ve klasik müzik sev..