Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Fethiye'de birkaç günün özeti

Fethiye’de birkaç günün özeti 

10 Nisan 

Fethiye Güzel Sanatlar Derneği, bestekâr Bilge Özgen’e bir şükran gecesi düzenledi.  

14 Nisan 

Fethiye Yörük Türkmen Derneği başkanı Ramazan Kıvrak ve Karaçulha belediye başkanı Yusuf Çaylı, Karaçulha kasabasında belediye parkı, düğün yeri ve Yörük müzesi açılış töreni düzenlediler. Birçok yazar-çizer-söylerin katıldığı etkinlik bir yörük şöleni havası içinde geçti. Yörük müzesinde sergilenen eski alet-edevat görülmeğe değerdi.  

Özetle o davette yörükçe bir gün yaşadık. 

16 Nisan 

Köy Enstitülerinin yetmişinci yıl dönümü bu yıl Muğla Üniversitesinde kutlandı. Fethiye Yeni Kuşak Köy Enstitüleri başkanı sevgili Hasan Gürhan’ın temin ettiği bir otobüsle Muğlaya giderek Üniversitenin yaptığı bu etkinliğe katıldık. Fethiye’den birçok üyenin katıldığı etkinlik, samimi bir hava içinde geçti. Etkinliğe ev sahipliği yapan Muğla Üniversitesi yönetiminin bu girişimi katılanların takdirini kazandı.  

20 Nisan 

Fethiye Güzel Sanatlar Derneği Karadeniz’de bir belde belediye başkanı olan şair-yazar Rifat Gürsoy’u ağırladı. 

Fethiye ADD, ilköğretim öğrencilerin hazırladığı bir etkinliği FKM de halka sundu. 

23 Nisan 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Fethiye’de ağırlandı. 

Fethiye’nin sevilen siması Aziz Çetinkaya Aziz Sanat Galerisinde, ressam Maviş Erkaya ve Tuğşan Tüzün’ü misafir ederek ilk resim sergisini gerçekleştirdi. Birçok tanınmış simanın ve sanatçının katıldığı açılışta öğretmen Ayfer Öztürk’ün de resimleri de sergilendi. 

26 Nisan 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Fethiye Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri başladı. Beş gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde Yunus Nadi İlköğretim okulunun sunduğu proğram, kalabalık bir izleyici tarafından ilgiyle ve zevkle izlendi.  

15 Mayıs 

Mayıs ayının on beşinde, Kargı köyü Enver Yalçın Yörük müzesinde, davullu-zurnalı, allı duvaklı, yemekli keşkekli, Enver-Aysun Yalçın çiftinin damat eşeği Duman ile, Elaine Michael Adkın çiftinin gelin eşeği Linda’nı düğünleri var. Bu düğünün keşkeği de yenecek. 

Maya takvimine göre 2012 yılı aralık ayında dünyanın sonu gelecekmiş, diyorlar. 

Ne dersiniz? 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 165
: 646
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Recai Şahin: 1941 yılında Fethiye- İncirköy'de doğdum. İlkokul köyümde, ortaokulu Fethiye'de okud..