Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Fethullah Gülen'in 'çok kıymetli dostu' Prof.Toktamış ATEŞ (1944-2013)

Fethullah Gülen'in 'çok kıymetli dostu' Prof.Toktamış ATEŞ (1944-2013)
 

Fethullah GÜLEN’in ‘çok kıymetli dostu’ Prof. Toktamış ATEŞ (1944-2013)

Akademisyen, yazar, siyaset bilimci, ‘hoşgörü güvercini’ ve ‘ATATÜRKÇÜ,’ ‘pozitif insan’ Prof. Dr. Toktamış ATEŞ 19 Ocak 2013 Saat: 01:45’de vefat etti.

Prof.ATEŞ, özellikle 2000’li yıllara çeyrek kala ‘Görsel Medya’ ortamında Ali KIRCA’nın yönetimindeki tartışma programı ‘Siyaset Meydanı’nda ‘ATATÜRKÇÜ laikler’ adına düşüncelerini izleyici ile paylaşıyordu.

‘80’li yılların sonlarında ve ‘90’lı yıllarda atv’de Perşembe akşamları saat: 20:30’da yayınlanan ‘Siyaset Meydanı’nı sabırsızlık içinde iple çekerdik.  

Programın yapımcısı ve sunucusu Ali KIRCA her programın konusuna ülkenin önde gelen eğitimli, deneyimli ve sosyal barıştan yana kişilikleri konuşmacı olarak davet ederdi.

Günlük siyaset ağırlıklı programlara daha çiçeği burnunda ‘siyaset bilimci’ ‘profesör’ Toktamış ATEŞ’insade, samimi, yapıcı ve pozitif üslubu, her siyaset ve inanç grubu ile çok kolay iletişim kurabilme becerisini gösteriyordu.

Prof. ATEŞ, özellikle İstanbul ve Bilgi Üniversiteleri’nde türbanlı kız öğrencilerle üniversite yönetimi arasında ‘problem solver’(problem çözücü) olmuştur.

Prof. Dr. Toktamış ATEŞ’in yaşam tarzı ‘hoşgörü’ ve ‘sabır/sebat’ üzerine kurulmuştur.

Prof. ATEŞ,’in akademik kariyeri’ ATATÜK İlke ve İnkılapları(Devrimleri) üzerine kurulu olmasına rağmen;spektrumun üzerinde yer alan tüm politik ve inançlı/inançsız insanoğluna ‘eşit’ uzaklıkta durabilmeyi başarmıştır.

Prof. ATEŞ, 44 yıllık akademik kariyeri boyunca İstanbul ve Bilgi Üniversitesi Yerleşkeleri’nde  ‘türbanlı’ kız öğrencilerin haklarını savunmuş olması manevi değerlere ve İnsan Hakları Evrensel Bildirimi’ne olan saygının bir göstergesidir.

Türbanlı öğrencisinin onu ‘manevi ağabey’ olarak kabul etmiş olmasına karşın; Prof. ATEŞ’in ATATÜRK’ün  ‘kıyafet’ ve ‘şapka’ devrimlerini savunanlardan olması ‘hoşgörü’ ve ‘sağduyunun’ ortak davranış örneğini oluşturmuştur.   

Bir siyaset bilimci olarak evrendeki tüm inançlı/inançsız kültür ve alt kültürlere olan yoğun ilgi ve saygısına karşın;’ATATÜRK Milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Cumhuriyet’tenkesinlikle ödün vermemiştir.

1995 yılında Zaman Gazetesi’nde ‘Diyalog’ yazısı başlatan Prof.ATEŞ, Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarken Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından“1995 Hoşgörü Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

Fethullah GÜLEN HOCA Prof. ATEŞ’in ailesine gönderdiği taziye mesajında; ‘değerli ilim adamı ve yazar,çok kıymetli dostum diye hitap ettiği Prof. Dr. Toktamış ATEŞ’in vefatı nedeniyle kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet; kederli ailesine sabr-ı niyaz etmiştir.   

Ruhun şad olsun, seni saygı ile anıyoruz…

21.01.2013

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..