Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '11

 
Kategori
Sinema
 

Fetih 1453 artık lazımdı

Fetih 1453 artık lazımdı
 

Hollywood'u fethedecek


Çok geç kalındı. Görünen o ki birşeyler olacak olacak da bu iş nasıl olacak? 2 yıllık çekim süresinden bahsetmiyorum, artık göğsümüzü kabartacak, tüylerimizi diken diken edecek yapımlardan bahsediyorum. Fetih 1453 ile şuan sadece 1 dakikaya yakın bir bilgimiz var ama filmin istatistikleri gösteriyor ki bu film çok konuşulacak.

Geç kalındı. Niye geç kalındı? Bizim topraklarımızda, bizim hükümdarlığımızda yaşanan efsaneleri Hollywood çekti, Hollywood tanıttı dünyaya. Bakınız 'Troy'. E Artık İstanbul'un fethini de çekselerdi hiç şaşırmazdık. Ama demekki birileri çıkıp da 'yeter' demiş ki bugün böyle bir yapımın dünya sinemalarında gösterilip gösterilemeyeceğini tartışabiliyoruz. O yüzden filmi daha izlemesekde Faruk Aksoy'u burdan yürekten kutlamak lazım.
 
Tarihte ince bir çizgi İstanbul'un fethi. Çağ atlatan bir çizgi. Bir İmparatorluğun doğuşu birinin ise sonu. Zekası ile, cesareti ile, 21 yaşı ile Sultan 2. Mehmed. Yayınlanan ilk fragmandan ve 17 milyon dolarlık bütçeden anlayacağımız film görsel olarak bişeyler verecek seyirciye. Ama izlerken vücudumuz ne kadar adrenalin, ne kadar milliyetçi duygular, ne kadar tüyleri diken diken eden dürtüler salgılayacak onuda beyaz perdede göreceğiz. Yani 17 Şubat'da.
 
AFİYET OLSUN
 
Fetih 1453'ün bütçesi 17 milyon dolar. Bunun 10 milyon dalrı sadece ve sadece İstanbul'un fethi sahnesine harcanmış. 25 bin figüran ve 2 yıllık çekim süresi. Toplamda belki 3dk olacak 5 günde çekilen bir dövüş sahnesi.
 
Filmde 3 adet gerçek boyutlu gemi yapıldı, surlar inşa edildi. Kostümlere 44 bin metre kumaş harcandı. Mancınıklar inşa edildi.
 
Sultan 2. Mehmed'i ise Devrim Evin canlandırdı.Filmin galası ise Oscar Töreni'nin gerçekleştirildiği salonda yapılacak. Kodak Tiyatrosu'nda yapılacak galaya ise birbirinden ünlü dünya starları katılacak. Natalie Portman, Cameron Diaz, Charlize Theron, Tom Cruise ve Keanu Reeves gibi yıldızların yanı sıra dünyaca ünlü film yönetmenleri Martin Scorsese, Steven Spielberg ve Steven Soderbergh bizim çılgın türkleri alkışlayacak.
 
Bu film bizi nereye götürür kestirmek zor değil. Ama kesin konuşmak, gaza gelmek ve son dakikada golü yemek gibi klişeleri artık tekrarlamayalım.
 
Sosyal medyanın nabzı ile 'Artık Lazımdı'. Ellerinize sağlık.
 
Toplam blog
: 5
: 4802
Kayıt tarihi
: 07.12.11
 
 

Livka Business Team IT Director Müzik - Bas Gitar, SEO, Teknoloji ve Ziraat ... Tasarım, İnov..