Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Facebook'da zaman tüneli ile yolculuk

Facebook'da zaman tüneli ile yolculuk
 

Zaman Tüneli ile yapabileceğiniz görsel bir hile


Sosyal Medya'nın yerinde durmayan zemini Facebook yepyeni bir özelliği ile kullanıcıları şaşırttı. Eylül ayında duyurulan 'Zaman Tüneli' tüm profillere açılırken kullanıcılar haliyle yine şaşkın. Facebook kullanıcıları bu özelliği çözmeye çalışırken bir yandan da yine şikayetçiler çoğalıyor. Zaman Tüneli özelliği ile yılbaşı öncesinde Facebook, profilinizi ilk açtığınız günden bu yana geçmişinizi gözler önüne serme planı yapıyor.

Zaman Tüneli uygulaması Facebook kullanıcıları tarafından yine eleştiri yağmuruna tutulmaya başlandı. Uygulamanın en ilginç özelliği ise 21 Aralık'da otomatik oalrak devreye girebilecek olması. 15 Arlaık tarihinden itibaren 7 günlük deneme süresi bulunan kullanıcılar bu 1 haftalık süreçte zaman tünelini yayınlamadan düzenleme yapma hakkına sahipler.

Peki Facebook sürekli yenilikler yapmasaydı bu kadar çekici olur muydu?
Türkiye'den milyonlarca kullanıcısı bulunan hatta Facebook'u olmayan bir kişi bile kalmayan günümüzde Facebook yenilikleri tepki görüyor. Fakat gerçekçi olmak lazım ki Facebook şu anda ilk hali ile kalsaydı bu kadar popüler olur muydu? Bazı yenilikler sevilmesede Facebook artık hayatımıza o kadar derinden yapıştı ki o yeniliklere alışmak ve uygulamak hiç de zor olmuyor. Beğenmediğimiz özellikleri bir süre sonra kullanmaya başladığımızda ise kendimize yabancılaştığımızı farketmemiz aslında sosyal medyanın asosyal etkilerinden.
Facebook kullanıcılarının ise Zaman Tüneli'nde en çok hoşuna gitmeyen şey Arakdaş listelerinin 'kabak gibi' ortaya çıkması. Uzun bir süre önce Arkadaş listesini arkadaşlarınızın görmemesi imkanı sunan Facebook Zaman Tüneli ile birlikte en yukarılarda listenizi gözler önüne seriyor.

Facebook yeniliklerine devam ede dursun, reklam sektörüne yeni bir boyut kazandıran ve hayatın içine giren sosyal medya değişmeye, genç ve dinamik kalmaya devam ediyor. Aramızda kopabilen varmı? Yok. O zaman zaman tüneline şöyle bi bakıp alışmaya çalışalım.

 
Toplam blog
: 5
: 4802
Kayıt tarihi
: 07.12.11
 
 

Livka Business Team IT Director Müzik - Bas Gitar, SEO, Teknoloji ve Ziraat ... Tasarım, İnov..