Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

FETÖ İle Mücadele Ayıkla Pirincin Taşına Döndü, FETÖ’cü Olmayanları Seçmek Daha Kolay

Bu konuda hükümetin işi gerçekten zor. Muhalefet “Çok kişi tutuklanıyor, haksız gözaltılar, belli kesimler göz ardı edilip belli kesimlerin üzerine gidiliyor vs” şikâyetlerde bulunuyor ama hakikaten kolay değil…

Özellikle haksız gözaltılar şikâyetinde, “belge ve bilgi olmadan, hemen beklemeden araştırmadan” gibi itirazlar kafaları karıştırıyor ama söyleyin bu işi başka nasıl yapacaksınız?

Bu kadar kaçanları gördükten sonra Kaçma ve delilleri karartma ihtimalleri yabana atılamaz. Ama kaçacak durumda olmayanlar gözaltına alınmadan araştırılabilinir.

Bir de Hükümet “Yargılansın suçu yoksa aklanır” diyor ama aklansa da o kişi hakkında insanların kafasında soru işareti oluşuyor.

Adamın alnında FETÖ’cü yazmıyor ki… Bilgi ve belge de kolay değil hani… Eğer sadece hakkında bilgi ve belge olanları tutacaksak bunlar örgütün çok az bir kısmı olabilir.

Ya da şöyle mi deniyor acaba, örgütle bağlantısı olan kimsenin bu bağlantıyla ilgili olarak mutlaka bir eylemi vardır ve biz bunu belgeleyebiliriz.

Tamam çok kişi gözaltına alındı, ama bunların hepsinin ceza göreceği belli değil. Belki daha çok kişi var, kimler olduğu da belli değil. Kanıta ulaşma bir yere kadar, kanıtsız da yargılayamayacağımıza göre hakkında belge ve bilgi olmayanlar FETÖ’cü de olsalar yapacak bir şey yok.

Bu tarama, arananlar bulunup gözaltına alınınca yeni belge ve bilgilere ulaşılmadıkça sona erecek; sokaklarda FETÖ’cü arayacak halimiz yok. Bu durumda suçluların tamamının cezalandırılamadığı konusunda kafalarda soru işareti hep olacak maalesef, yapacak bir şey yok, hükümet adeta iğneyle kuyu kazıyor.

“Belli kesimler göz ardı edilip belli kesimlerin üzerine gidiliyor” şeklinde iddialar da var ayrı konu, bunun dışında hükümete FETÖ’yü bitiremedin suçlaması gerçekten haksız olur; çünkü fiziki zorluk var.

Hükümetin bu konuda iyi niyetle elinden geleni yapması bence yeterli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..