Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

FETÖ ve Haluk Bilginer

Veryansın TV yazarı Nihat Genç, “FETÖ’cü Ezel’in ödülünü verdiler” diyerek Haluk Bilginer’in ödülüne inanmadığını ve saygı duymadığını söyleyip kendisinin almadığını ödülün birileri tarafından verildiğini ima etti.

Romantik solcular ve milliyetçiler varken biz dışarıda ödül alamayız.

Bunlar dar bir dünya görüşüne sahip, böyle olunca doğruları söyleseniz bile dar açıdan baktığınız için eksik söylemiş olursunuz. Haluk Bilginer gibi kişiler ise dünyaya 360 dereceden bakıyor.

Bizim gibi böyle evrensel düşünen kimselerin bakışlarına doğru yanlış her şey takılabilir. Fakat bu bizim bunları onayladığımız anlamına gelmez; bakma şeklimiz farklıdır. Siz bazı şeyleri görmek istemediğiniz için gözlerinizi kapatırsınız.

Ben “Varlığım Türk varlığına armağan olsun niye diyeyim” derim. Bu benim ülkemi sevmediğimi göstermez. Keza Atatürk’e tapıyorlar” derim; çünkü bana göre Atatürk’ü sevmenin şekli, sadece sevmektir.

Bazı çevrelerin karın ağrısı sanatçının bu tür çıkışlarıyla ilgili. Keza Ezel FETÖ dizisiymiş ve Haluk Bilginer bu dizide niye oynamış? Sanatçı Türkiye’nin aleyhine bir dizide bile oynayabilir, sanatta sınır olmaz; ama sizin anladığınız sanatın sınırları vardır, özgürlükle ilgili durmadan ahkâm kesersiniz ama bu sınırların dışına da çıkamazsınız. Bizim sınırımız insanlığın vicdanıdır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..