Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '22

 
Kategori
Siyaset
 

FİKİR EKONOMİ

 

FİKİR EKONOMİ, FİKİR VATAN

(AHİ METODU)

 

 

Ortada bir fikir olmadan, nitelikli bir birlik, nitelikli bir ekonomi tarafından desteklenmeden de birlik ayakta kalamaz. Birlik, sadece sözle, birtakım manevi argümanlarla ne kadar desteklenirse desteklensin en nihayetinde onu ayakta tutacak olan güçlü bir ekonomidir.

Bir topluluğu oluşturan bireyler özde kendileri de bir ekonomik güç olmak üzere bir planlama yapabilirler, bir şirkte gibi, tıkır tıkır işleyen üyelerine hem maddi hem de manevi kazanç getiren üyelerini ayrıcalıklı yapan bir yapı ise zaman içinde üye sayısını artırır, üye sayısı ile birlikte etki alanı artan yapı kartopunun çığa dönüşmesi gibi bir döngü oluşturur ki bu konuda aslında kural basittir. “Bana birbirine bağlı, nitelikli, birbiriyle eşzamanlı hareket eden bir yapı verin, ben de size on sene sonra bir sene sonunda nüfusu bir milyonluk şehrin anahtarını vereyim” diyor birisi.

Üye seçimi genellikle aynı düşünen kişiler arasından yapılan topluluk hatalı değildir. Üye seçimi, farklı niteliklere sahip, birbirlerinin eksiğini, ihtiyacını gideren, eksiğini kapatan bir yapı birbirine katkı sağlayabilir ki aksi halde bu yapılar başka yapılara mahkûm olurlar.

Grup üyelerinin içerisinde yüksel adalet duygusunun olması gerekir. Motivasyonun sürekliliği için üyelerin zaman zaman bir araya gelmesi esastır. Bu konuda özellikle Yahudi ve Mason toplulukların izlediği metotların iyice bilinmesi gerekir.

Birçokları Yahudilerden nefret eder ancak bence bizim onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bu kadar az nüfusla, bu kadar etkili olabilmelerine rağmen, bu başarıyı gösteren topluluk sayısı pek fazla yoktur diye düşünüyorum. Birbirine ihtiyaç duymayan, birbirine saygı duymayan, birbirinden her anlamda fayda görmeyen, göremeyenler şansını başka mecralarda arıyorlar. Bu kaçınılmaz! Konuyu fazla açmadan, mangalda kül bırakmayan kimselerin daha sonra nasıl savrulduğu herkesçe malumdur. Ekonomi çok önemlidir; “unutmayalım ki züğürt bir adamı ölene kadar severse annesi sever.” Dinler demiyorum, özellikle demiyorum.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..