Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '22

 
Kategori
Deneme
 

OYUN İÇİNDE KAYIP SOYUN

BEŞ TAŞ OYUNU

 

Olaya biraz da dışarıdan bakalım; beş taş oyunu eskiden köylerde biz çobanların oynadığı at, tut, at yakala cinsinden bir oyundu. Bazıları bu oyunda çok iyiydiler. Eski günlerin hatırına yine geldi çocukluk günlerim gözümün önüne!

Zaman zaman düşünürüm; aslında Türkiye’de siyaset ne kadar yüzeysel ve ne kadar da kolay. Allah diyorsun, peşinden milyonlar, Atatürk diyorsun peşinden milyonlar, vatan diyorsun yine milyonlar, demokrasi özgürlük başkaları, biri daha var, aslında aslına zıt, kurt koyuna dost da kurt avdır, avcı kılığında, avcısı bambaşka ve mazlum kılığında.

Yüzeysel olarak bu grupları kontrol etmeyi becermenin en iyi yolu bu grupları birbirleriyle olabildiğince düşman et, sonra geç arkana bak keyifle seyret. Seyirciler hiçbir şey yapmadan milyonların üstünde otururken yakılan kör dövüşü akıllıca idare edildikten sonra istediğin kadar bağır, çağır, sağır olmuştur kulaklar, kördür artık görmeyen gözler…

Bizde siyaset ne kadar kolay aslında bir düşününüz. Söz var, arkası yok. Bekliyorsun bir yalancıdan sözünü tutmasını ama var mı bunun olma imkânı.

Yok!

Bu ülkenin insanları; bilim konuşmalı ama zor konular bilim konuşmak için okumak gerek. Edebiyat konuşmak gerek, onun için de okumak gerek. Bizde ancak okurlarsa ölüye okurlar. O da genelde ne okuyan bilir ne dediğini, ne de dinleyen.  Olsa da olur, olmasa da hesabı…

Bizde kolaydır, lafla peynir gemisi yürütmek.

Gel yapalım desen kimse oralı olmaz. Ortada bir mama varsa herkes payına koşar.

Yapsan; boşa uğraş,

Yapmasan neden boş duruyorsun, miskin papaz!

Fikrini söylesen dinler gibi yaparlar, tuzak dinlemedir aslında, hata yapmanı beklerler.

Olur da de ekini yanlış kullandın, okumuşluğunu gözüne sokarlar, öte yandan anlı şanlı profesörler bir sayfada yüz hatayla ne güzel görünürler.

Bizde zordur kolay olanlar, kolaylar ise en zordur. Basittir aslında. Usta avcılar; insanın gözünde saklanırdı eskiden ya şimdi beyninin en derininde durup, insanı yürütmekteler. O yüzden bilim önemli. Beyin önemli. Birine öğretilecek en değerli bilgi nedir deseler; beyin derdim herhalde!

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..