Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
Voleybol
 

Filenin Sultanları tahtın 4'lü varisi olmaya hak kazandı

Filenin Sultanları tahtın 4'lü varisi olmaya hak kazandı
 

Maçtan bir kare


Filenin Sultanları 2015 Avrupa Oyunlarında Yarı Finalde
 
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları'nda bayanlar voleybol mücadelesi bugün (23 Haziran) oynanan karşılaşmalar ile devam etti.
 
Bakü’de devam eden 2015 1.Avrupa Oyunları çeyrek final maçında Rusya ile karşılaşan A Bayan Voleybol Milli Takımımız, rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale çıktı.Günün ikinci çeyrek final maçında Rusya ile karşılaşan A Bayan Milli Takımımız, rakibini 25-18, 23-25, 25-22 ve 25-19’luk setlerle 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
 
Mücadele 2-0’lık Rusya serisi ile başlasa da kısa sürede üstünlüğü eline geçiren Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. 8-6’nın ardından üst üste beş sayı alan Milli Takımımız, 13-6’da farkı yediye çıkardı ve ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Rahat bir oyun ortaya koyduğu son bölümde rakibinin farkı kapatmasına engel olan A Bayan Milli Takımımız, 25-18 ile setlerde 1-0 öne geçti.
 
İkinci setin başında 4-1 öne geçen Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-5 üstün girdi. İkinci teknik molaya Milli Takımımız 16-13 önde girse de son bölümde skoru dengeleyen Rusya, 25-23’le durumu 1-1- yaptı.
 
Üçüncü sete 4-0’lık bir seriyle giren Millilerimiz, 8-4’le ilk teknik molada aradaki farkı korumayı başardı. İkinci teknik molaya 16-14 önde giren Milli Takımımız 20-19 geri düştükten sonra etkili servislerle 23-20’de üç sayılık avantaj yakaladı. Son bölümde yaptığı iyi savunmayla üstünlüğünü koruyan A Bayan Milli Takımımız, 25-22 ile setlerde yeniden öne geçti.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü setin ilk teknik molası 8-7 Millilerimizin üstünlüğü ile geçildi. İki takım setin orta bölümünde dengeli bir oyun ortaya koyarken, ikinci teknik molaya 16-15 önde giren Rusya oldu. Son bölümde performansını artıran ve 20-17’de üç sayılık fark yakalayan A Bayan Milli Takımımız; seti 25-19 maçı da 3-1 kazanarak yarı finaldeki yerini aldı.
 
A Bayan Milli Takımımız, yarı finalde Azerbaycan ile Hollanda arasında oynanacak çeyrek final eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Turnuvada bayanlar yarı final karşılaşmaları 25 Haziran Perşembe günü oynanacak.
 
Türkiye – Rusya: 3-1
 
Özellikle maç boyunca Türkiye üstünlüğünü hep Rusya'ya gösterdi. Rusya takımının hedefinde her ne kadar önümüzdeki Dünya Şampiyonası(Rusya Dünya Şampiyonasından olimpiyat biletini alıp ilk 2 takım arasına girmeyi hedefliyor.) olsa da filenin sultanları Rusya karşısında üstünlüğünü gösterdi. Şöyle bir gerçekte var tabi ki sahada; Her ne kadar Rusya as kadrosuyla çıkmasa da Türkiye de bu takımla sahalara yeni çıkıyor.Türkiye takımında önemli bir revizyon var. Yıllar boyunca Türkiye'yi sırtlayan Gözde Sonsırma , Neslihan Demir , Eda Erdem Dündar ,  Esra Gümüş Kırıcı gibi kemik oyuncuları artık sahada görmüyoruz. Yeni bir voleybol nesli yetişiyor. Kübra Akman'ın , Dicle Nur Babat'ın performansı gayet yerinde. Neriman Özsoy zaten artık milli takımın iyi bir halkası oldu. Servis karşılamaları da İtalya'da geçirdiği sene de bir hayli düzelmiş. Görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Gözde Yılmaz'ın  ise tekniğini biraz daha ilerletmesi gerektiği notunu ekleyerek kendisi hakkındaki olumlu görüşlerimi iletmek istiyorum. Gözde'yi eczacıbaşının maçlarında izledim gayet iyi bir oyuncu doğmuş takıma. Soğuk kanlı halleri, servisi gayet yerinde. Eli de bir hayli sert . Rusya'nın yıldızı ise Isaeva gibi görünüyor. Her ne kadar Rusya elense de bu ismi ilerde çok duyucaz gibi duruyor. Bakalım ilerki günlerde Avrupa oyunlarında bizi neler bekliyor. Türkiye'nin antrenörünün de söylediği gibi ben de ; '' Umarım madalyamız olur ve rengi de sarı olur diyorum''...
 
 
Toplam blog
: 22
: 439
Kayıt tarihi
: 25.01.15
 
 

Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Bursa'da okuyorum ve yaşıyorum. Voleybola, müziğe, dansa, şii..