Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında domatesli makarna

Fırında domatesli makarna
 

fırında domatesli makarna


Domatesli Makarna ( Fırında)
Malzemeler:
350 gr orta kalınlıkta makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş orta irilikte soğan
1 kahve fincanından çeyrek eksik un
3 iri domates
100 gr tuzsuz domates salçası
3 buçuk çorba kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 buçuk çorba kaşığı tereyağı
4 yumurta
1 buçuk bardak rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peyniri
Yapılışı:
Bir tencereye suyla üç kaşık tuz konur, su kaynamaya başlayınca makarnalar kırılmadan tencereye atılır ve 15-20 dakika kadar haşlanır. Makarnalar ryice yumuşayınca, tencere ateşten indirilir.
Bir süzgece boşaltılır üzerlerine birkaç kere su dökülür, süzülür. Sonra tekrar tencereye alınır ve üzerleri örtülünceye kadar soğuk su doldurulur ve 15 dakika bir kenarda dinlendirilir.
Makarna dinlendirirken, bir tencereye ikibuçuk kaşık tereyağıyla ince kıyılmış soğan konur. Orta ateşte soğanlar hafifçe ölünceye kadar kavrulur. Soğanlar ölmeye başlayınca un katılır ve çabuk çabuk karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edilir. Sonra yarım kaşık tuzla biber ilave edilir Ilık süt azar azar ve karıştıra karıştıra katılır.
Hızlı hızlı karıştırılarak sekiz dakika pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince önceden hazırlanmış olan domates salçası buna katılır ve iyice karıştınkjıktan sonra soğumaması için çok hafif ateşte bırakılır. (Domatesin salçası şöyle hazırlanır: Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve küçük küçük parçalara bölündükten sonra bir tencereye konur. Yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuvvetli ateşte pişirilir.)
Makarnalar sulan ryice süzüldükten sonra tencereye konup ateşe oturtulur. Üzerine sırasıyla birbuçuk bardak rendelenmiş pey-nir.hazırlanmış olan salça ve en sonra da bir kâsede beş-on defa çırpılmış yumurtalar katılır ve makarnalar salça, peynir ve yumurta iyice karıştırılır. Sonrada içi hafifçe yağlanmış yüksekçe ve 20-22 cm çapındaki bir tepsiye dökülür.
Tepsi veya kalıp kızgın bir fırına konur ve salça katılaşıncaya kadar yani 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan makarna 15 dakika dinlendirilir. Bir bıçakla tepsi yada kalıbın kenarları sıyrılır. Sonra kabın üstüne bir tabak konur ve kap ters çevrilerek makarna tabağa alınır ve servis yapılır.

http://www.yemektariflerim.com/domatesli-makarna-firinda.html

 
Toplam blog
: 29
: 608
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..