Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında kırmızı biber(Kapya biber) kızartması

Fırında kırmızı biber(Kapya biber) kızartması
 

Et yemeklerinin yanında zeytinyağlı bir çeşit olarak kırmızı biber(kapya biber) kızartması çok iyi gider. Az yağla kızartılan kapya biberleri yapmak hem çok kolaydır hem de o güzel lezzetine alışanlar sofralarından hiç eksik etmeyeceklerdir. Kapya biberleri sade veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo kırmızı salçalık biber(kapya biber)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı:

Önce kırmızı biberler yıkanır ve bir bıçakla 5-6 yerinden delinir.

Fırın tepsisine zeytinyağı dökülür, yıkanmış kırmızı biberler tepsiye dizilir ve üzerine tuz serpilerek 220 derece ısıdaki fırında pişirilir. Biberler pişince tepsinin üzerine ikinci bir tepsi konulur ve 10 dakika bekletilir ki biberler iyice yumuşasın ve lezzeti artsın.

Yumuşayan biberleri servis yapabilirsiniz, arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..