- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında kırmızı biber(Kapya biber) kızartması
Et yemeklerinin yanında zeytinyağlı bir çeşit olarak kırmızı biber(kapya biber) kızartması çok iyi gider. Az yağla kızartılan kapya biberleri yapmak hem çok kolaydır hem de o güzel lezzetine alışanlar sofralarından hiç eksik etmeyeceklerdir. Kapya biberleri sade veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kilo kırmızı salçalık biber(kapya biber)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı:
Önce kırmızı biberler yıkanır ve bir bıçakla 5-6 yerinden delinir.
Fırın tepsisine zeytinyağı dökülür, yıkanmış kırmızı biberler tepsiye dizilir ve üzerine tuz serpilerek 220 derece ısıdaki fırında pişirilir. Biberler pişince tepsinin üzerine ikinci bir tepsi konulur ve 10 dakika bekletilir ki biberler iyice yumuşasın ve lezzeti artsın.
Yumuşayan biberleri servis yapabilirsiniz, arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.