Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı, peynirli tepsi böreği

Ispanaklı, peynirli tepsi böreği
 

Vücuda alınması gereken dört besin öğesi vitamin ve mineraller, hayvansal protein, karbonhidrat ve yağ ıspanaklı, peynirli börekte mevcut. Ispanaklı, peynirli böreği ufak tefek değişikliklerle bu sefer biraz daha farklı yöntemle yaptım, lezzeti daha güzel oldu. Sizi mahcup etmeyen, herkese ikram edebileceğiniz lezzette ve sizin de zevkle yiyebileceğiniz en güzel börek çeşitlerinden bir tanesi. Unutmayın ki evde kendi malzemelerinizle ve daha özenle yaptığınız yiyecekleri aynı lezzette, aynı miktarda ve aynı hijyen şartlarında asla dışarıdan satın alamazsınız.

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı su

250 gram ıspanak

250 gram tuzlu lor peyniri veya beyaz peynir

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

1 çorba kaşığı iri taneli dağ kekiği

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce ıspanakları temizleyip, yıkayıp bir parmak kalınlığında doğramalıyız. Lor peynirini veya beyaz peyniri ayrı bir tabağa koyarız.  Beyaz peynir kullanacaksak peynirleri bir çatalla ezmeliyiz.

Yufkalarımız, yufkacıdan alınan hazır yufkalar olursa daha verimli sonuç elde etmiş oluruz.

Yufkaları ıslatacağımız sıvı harcımızı hazırlamalıyız. Çukur bir kabın içine 2 yumurta koyarak biraz çırparız daha sonra yoğurdu, suyu koyarız biraz daha çırparız ve en son zeytinyağını ilave ederiz.

Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı koyarız, kaşıkla üzerine sıvı harçtan yufkaları ıslatacak miktarda azar azar dökeriz ve karışımı elimizle yufkalara yediririz. “Neden elimizle?” Derseniz, yufkalara sıvı harcı elimizle daha iyi yediriyoruz.

İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz, üçüncü yufkanın üzerine önce bir parmak kalınlığında doğranmış ıspanakları koyarız. Ispanakların üzerine elimizle 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı toz şeker serperiz.

Ispanakların üzerine de lor peyniri veya ezilmiş beyaz peyniri koyarız ve peynirlerin üzerine bir çorba kaşığı dağ kekiğini serperiz.

Koyduğumuz iç malzemelerin üzerine bir çorba kaşığı ile sıvı harcımızdan azar azar dökerek ıspanak ve peynir karışımını ıslatmış oluruz.

Kalan iki yufkaya da sıvı harcımızdan dökeriz ve harcı yufkalara iyice yediririz.

En son yufkalarımızı bir bıçakla keserek dilimleriz ve 220 derece ısıdaki fırında pişiririz. Üzeri kızarınca fırından alırız ve biraz böreklerin buharı çıkınca servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..