Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '22

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

FIRINDA KUŞBAŞILI KARNIYARIK

FIRINDA KUŞBAŞILI KARNIYARIK

Kızartmaları soframızdan tamamen kaldırdık, zira kızartmalar insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Patates, biber, patlıcan kabak kızartmalarını fırında yapıyorum. Bugün size fırında kuşbaşılı karnıyarık tarifi vereceğim.

YAPILIŞI:

Kişi adedine göre patlıcanlar iyice yıkanır, 10 dakika sirkeli suda bekletildikten sonra, alacalı olarak uzunlamasına soyulur, bıçakla uzunlamasına ortadan ve yandan yarılarak 10 dakika tuzlu suda bekletilir, acı suyunun çıkması temin edilir. Sudan çıkarılan patlıcanlar kâğıt peçete ile kurulanır. Borcam hafif yağlanır, patlıcanlar dizilir üzerlerine fırça ile çok hafif sıvı yağ sürülüp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirilir ve fırın söndürülür.

250 gram kuşbaşı et 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede pişirilir, pişen etler süzülerek bir kaba alınır, et suyu muhafaza edilir.

Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ konulur, 5-6 tane soyulup doğranmış sarımsak, 1 baş soğan küçük, küçük kıyılır, ocağın altı yakılır ve tavada hafif hafif çevrilir. 2 tane yıkanıp küçük doğranmış yeşil ve kırmızıbiber ilave edilir, hepsi birlikte çevrilir. 1 kaşık salça ilavesi ile isteye bağlı tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış küçük doğranmış yarım demet maydanoz konulur ve düdüklüdeki et suyunun yarısı ilave edilerek ocağın altı kısılır ve pişirilir. Pişip suyunu çeken etli sebzeli karışım, fırından çıkarılan borcamdaki patlıcanların içi çatalla açılır ve içlerine doldurulur. Üzerlerine birer dilim domates ve birer tane yeşilbiber konulur, kalan et suyunun yarısı dökülerek fırına sürülür. Pişen kuşbaşılı karnıyarık fırından çıkarılır ve servis tabağına alınır. Yanına ister yoğurt isterseniz turşu veya yeşillik konulabilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..