- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında soslu tavuk
Fırında soslu tavuk
Kırmızı et, kuru kuru tavuk eti yemeyi veya tavuk kokusunu sevmeyenler için ağız tadına uygun son derece lezzetli soslu tavuk yemeği tarifi.
Malzemeler:
12 baget tavuk
Yarım çorba kaşığı biber ve yarım çorba kaşığı domates salçası
3-4 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi veya sumak
1 çay kaşığı tuz, kuru nane, kırmızı toz biber veya kırmızı pul biber, kekik, yarım çay kaşığı zerdeçal,
Yapılışı:
Çukur bir kabın içinde salça biraz suyla eritilir, içine önce sıvı malzemeler sonra kuru malzemeler konularak iyice karıştırılır. Daha sonra baget tavuklar bu karışımın içinde en az 2 saat dinlendirilir. Hatta akşamdan hazırlanıp buzdolabına koyularak ertesi güne kadar dinlendirilirse daha da lezzetli olur.
Büyükçe bir fırın poşetinin içine baget tavuklar soslarıyla beraber konulur ve fırın poşetinin ağzı bağlanır, poşetin üst kısmına da bıçağın ucuyla minik delikler açılır.
Borcam bir kabın içine fırın poşeti koyulur ve en az 220 derecelik fırında pişirilir, pişip pişmediğini kürdanı tavuk etine batırarak anlayabiliriz.
Daha sonra pişen tavukları poşetin içinden çıkarıp borcam kaba koyarız ve servis yaparız.
Afiyet olsun.