Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '13

 
Kategori
Seçim
 

Fırsatı doğru değerlendirmek

Yerel seçim havası erken geldi, kim aday olacak ya da kimler aday gösterilmeyecek tahminleri ortalıkta gezmeye başladı.


Öncelikle bütün telaş mevcut belediye başkanları koltuklarını koruyabilecekler mi, yeni dönem vizesi alabilecekler mi? Bu hususta ki çabalarını son günlerde gözlemlemek mümkün.

Uzunca zamandır ortalıkta gözükmeyen, varlığı ile yokluğu belli olmayan belediye başkanlarımız bu dönemde de gazetelerimizin önemli sayfalarını kaplamaya başladılar. Ya koltuktan olursak endişesi bu arkadaşlarımızı sahaya itti.

Dört yıl yatan, proje üretmeyen belediye başkanları yaz dönemini doğru değerlendirip aday gösterilme çabasına girdiler. Seçime kısa bir zaman kalmış olmasına rağmen göremediğimiz hizmetleri bu sayede belki bir kısmını görebiliriz diye de umut taşıyoruz.

Bunun işaretlerini de görüyoruz. Şehrin her köşesi yoğun bir şekilde asfaltlama çalışmaları için hazırlanıyor. Köstebek yuvası gibi olan yollarımız tamir ediliyor. Ana caddeler bakıma alınıyor, yol kenarları çiçeklerler süsleniyor.

Bu çalışmaları görünce seçimi seçimin yaklaştığını anlamak mümkün. Hal böyle olunca da yerel seçimler acaba her yıl tekrarlansa demeden de insan kendini alamıyor.

Bizdeki çalışma anlayışı, yeniden seçilme üzerine kurulduğu için hizmet almanın dönemi seçim dönemleri oluyor maalesef.

Anlayış çokta belli, önce yolları ve çevreyi süsleyip, boyayacaksın, sonra seçmenin gözünü boyayacaksın bunları becerebiliyor isen seni aday gösterecek mekanizmanın da gözünü boyamış olacaksın. Bunları becerebilmiş isen işte sana beş yıl daha koltuk. Geriye ne kalıyor bir sonra ki seçim dönemi yaklaşana kadar koltuk sefası sürmek.

Bugüne kadar bizde ki işleyiş böyle oldu. Şehrin içinde bulunduğu durum da bundan dolayı değişmedi, gelişme gösteremedi. Komşu iller ile kıyaslandığımızda geri kaldığımızı, gelişmeden pay alamadığımızı görürüz de söyleriz de.

Anlayışımızı değiştirmediğiz sürece bu böyle devam edip gidecektir. Bu il geri kalacak, sorumlularına cezayı veremeden dönemleri geride bırakmış olacağızdır.

Her seçim dönemi fırsattır, doğru değerlendiren kazanıyor yatırımdan pay alıyor değerlendiremeyenlerin durumu ortada Akdeniz' in en geri kalmış ilinde yaşamaya mecbur kalıyor.
 

 
Toplam blog
: 16
: 827
Kayıt tarihi
: 02.02.13
 
 

Bekir Murat BÜYÜK, 2012 yılında Büyük Adana Gazetesinin Başlattığı Stajyer Gazetecilik Kurslarını..