Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Fit bir yaz geçirmek için yapmanız gerekenler

Fit bir yaz geçirmek için yapmanız gerekenler
 

Kusursuz bir yaz geçirmenin sırrı biraz hareket, dengeli beslenme ve düzenli cilt bakımı...


1. Ruh ve beden için hareket
Yoga ve pilates vücuttaki stres oluşumunu engellemek için mükemmel iki egzersiz. Üstelik yaz boyunca deniz kenarında da yapmanız mümkün. Yanınızda başınızı koruyacak şapka veya eşarp bulundurmayı ihmal etmeyin. Egzersiz öncesi ve sonrası bol su içmeyi de lütfen unutmayın.

2. Yasakları yasaklayın
Tatil öncesi açlık grevi mi? Lütfen yapmayın... Etrafımızda hem besin değeri yüksek olan hem de şişmanlatmayan o kadar çok sebze/meyve var ki. Örneğin, tavuk göğsü ya da taze balık ızgaranın kas sistemi için değerli proteinler içerdiğini yeniden hatırlamakta fayda var.  

3. Gergin bir cilt
Haftada bir kez yapacağınız derinlemesine bir vücut peeling’inin gergin bir bağ dokusuna inanılmaz faydası bulunuyor. Bir de lenf drenaj uguylamasıyla kombinlendiğinde etkisini iki kat artırmak mümkün. Ayrıca buz gibi soğuk(sıcak duşlar ve gerginleştirici kafein ya da mentol içeren kremler kullanmak da cildi otomatik olarak pürüzsüzleştiriyor.

4. Akıllı beslenme
Dümdüz bir karın için özellikle uzak durmanız gereken pek çok besin olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bunlardan biri zaten sağlıksız olduğu da kanıtlanmış olan fast food... Ayrıca bezelye ve fasulye gibi bakliyatlar ya da gaz yapan pırasa da bu gruba giriyor. Tabii ki, porsiyonlara dikkat etmek gerektiğini de atlamayın. Kahvaltıda 5 yemek kaşığı yulaf, 15 gr Chia tohumunu 10-15 dakika 200 gr badem sütünün içinde yumuşaması için bekletin. Üzerine taze dut, ahududu gibi yaz meyveleri atıp afiyetle tüketebilirsiniz.

5. Güneşten korunma
Her plaj çantasında mutlaka 30 UV koruma ürün bulundurmak şart. Birkaç saatte bir de ürünü vücutta yenilemek gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Ayrıca yüzme sonrasında da yine ürün kullanmaktan kaçınmayın lütfen. Güneş kremlerine eklenen yeni bir teknoloji su ya da terle koruma etkisini daha da artırıyor. Yine de düzenli kremlenmeyi ihmal etmemek gerekiyor!

6. Bikini trendi
Bu yazın hit parçaları kesinlikle spor kesimli bikiniler. Üstler tıpkı sporcu tişörtlerini andıran kısa kesimlerden oluşuyor. Altlar da mini şortler gibi kalın kenarlı. Tüm trend modellerin renkleri ise canlı tonlarda. Bikini modellerindeki en son yenilik ise gerçek birer vücut şekillendirici olmaları. Siz de yeni modeller arasından kendi vücudunuza en uygun kesimini bulabilirsiniz.

7. Dengeli bronzluk
Tüm vücudun sağlıklı bir bronzluğa sahip olması için güneşlenmeye indiğiniz ilk günden itibaren güne koruma kullanmanız şart. Banyo sonrasında da nemlendirici vücut losyonu ya da vücut sütü kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca dermatologların önerilerinden biri de her gün büyük bir bardak taze havuç suyu tüketmek.  Havuçtaki beta karoten dengeli bir bronzluk sağlıyor, içerdiği A vitaminiyle de cildi koruyor.

8. Biraz fitness yeterli
Vücuttaki yağ yakımını aktive etmek için gün içinde hareketli olmak gerekiyor. Örnek bir fitness egzersizi vermek gerekirse, 30 saniye dinlenme aralarıyla 4X1 dakika ip atma, yağ yakımını gün içinde ikiye katlamada oldukça etkili. Bu yüzden bavul hazırlarken, atlama ipini de koymayı unutmayın.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..